Direktlänk till inlägg 17 september 2009
...vänner. Hoppas att er dag varit bra. Min har flygit iväg. Nu är jag ganska trött, det är dags att gå och duscha, men allra först en runda bland mina bloggande vänner.
Nettis!
Visst kan du torka trattisar i ugnen på låg temperatur. Sprid ut dem väl och ha ugnen på 50 grader. Rör om lite då och då, så de vänds. Jag vet inte riktigt hur lång tid det tar.
Jag brukar torka dem i solen eller lägger dem på en tidning på ett torrt ställe i rumstemperatur. Jag vänder/rör runt och byter tidning en gång om dan, så här brukar det ta 4-5 dagar. LYCKA TILL!!!
Detta hittade jag på nätet:
Ett av de bästa sätten att spara höstens godbitar på är att torka svampen. Vissa sorter, som Karljohan, trattkantareller och svart trumpetsvamp går fint att torka.
Rensa dem från jord och smuts, dela stora bitar till mindre och lägg dem helt enkelt på tidningspapper (för att undvika trycksvärtan är det bra med ett lager hushållspapper emellan). Låt dem står så i några dagar och blanda runt dem då och då.
Blir pappret mycket blött kan det bytas ut.
Om du vill snabba på processen kan du ställa in svampen i ugnen. Sprid ut svampen på en pappersklädd plåt och ställ in i max 50 grader. Rör om då och då.
Svampen är torkad och klar när den är knastertorr, dvs när du kan smula dem mellan fingrarna. Lägg dem i en glasburk med tätslutande lock. När det sedan är dags att ta fram den lägger du den bara i grytan, soppan eller såsen en stund så den mjuknar. Du kan även lägga svampen i blöt en stund innan du tillreder den.
**************************************************
Jag brukar stöta dem till pulver när jag har torkad svamp i sås eller grytor ock låter puttra med.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|