Direktlänk till inlägg 11 juni 2009
...eftersom så många har frågat.
Receptet på min Köttfärs Jansson:
Riv/skär potatis och lök som till en vanlig Jansson
Jag brukar ta 500-600 gr potatis och en stor gul lök.
Ta ca 300 gram köttfärs, bryn i stekpanna så den delar sig och blir ordentligt stekt, krydda färsen väl med salt och peppar.
Lägg ett lager (hälften) rå riven potatis i botten på en ungfast, smord form, sedan den skivade råa löken, salta lite.
Bred ut den kryddade köttfärsen över lök och potatis, lägg på resterande potatis. Salta lite igen.
Häll på ca 3 dl vätska (jag brukar ta 2 dl matlagningsgrädde och blanda med 1 dl vatten). Strö över ströbröd ställ in i 200 grader varm ugn i ca 1 timme.
Prova med sticka och känn att potatisen är mjuk.
Om den ser ut att bli för mörk på ovansidan täck den med aluminiumfolie sista kvarten.
Hoppas att den ska smaka.
Jag lagar detta nån gång som ett alternativ till vanlig Janssonsfrestelse. Det finns fler i vår omgivning som inte tycker om ansjovis.
Eftersom jag inte kan ange exakta mått (lagar oftast mat på en "höft" ) hoppas jag att det går bra ändå.
/Julia
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | ||||||||
|