Hjulia, huller om buller

Alla inlägg under februari 2011

Av Julia - 28 februari 2011 12:26


...men något bättre än väntad


Amanda äter ur torrisautomaten

   Bilden är mörk, men helt OK utan blixt. Jag trodde inta att det skulle synas nåt alls.

Jag får leka vidare och upptäcka nya finesser med den pytte-apparaten, synd att jag inte har nån bild på den, men den får plats i min lilla hand (har handskstorlek 6½ och mina ringar är 16mm i diameter).

Den har en utvikbar skärm där motivet syns stor som en liten tändsticksask, kan den vara 3x3 cm max?


   /Julia

Av Julia - 28 februari 2011 09:38


  


...lite kallare, min termometer visar -1,3 grader just nu. Det är mulet också, men förhoppningsvis slipper vi mer snö.


Jag kikade lite på den pytte digitala video-kameran, det går att ta stillbilder med den, men jag har ingen aning hur bilderna blir. Den har ju ingen blixt. Jag tänker i alla fall prova och se. 

Bilderna lär i alla fall inte bli lika bra som med en vanlig digitalkamera. Jag måste testa och se. OM jag lyckas med nån visbar bild, återstår att se. Blir det nån så kommer jag att visa den.

Att filma 2 sovande katter är knappast lönt. De ligger bara i en pälshög och det har ni väl sett till leda. 


Jag mår så där... Har lite ont, men det går över. Inget att gnälla över. 


Idag ska jag se damernas 10 km klassiska lopp från Holmenkollen. Den börjar vid 12:00. Hoppas att nån av "våra tjer" lyckas bra, kanske till och med får en medalj. Jaja, vi får se.


   /Julia

Av Julia - 27 februari 2011 09:45


  


...lite kyligare än igår, termometern visar -1,5 grader. Igår när vi gick och la oss var det +0,5 vid 10-tiden. Jag hoppas på plusgrader senare under dan.


Vi åt "hotell frukost" idag. Ägg och bacon, jättegott nån gång ibland, maken äter det oftare än jag.


Dagen lär vi ägna oss åt skid-VM som igår. Vi tycker om att titta på sport. Inte allt men mycket. Alpin skidåkning hoppar vi gärna över, men längd och skidskytte gillar vi skarpt och missar sällan om vi har möjlighet att titta.

Friidrott tycker vi också mycket om och tittar gärna om vi kan. Det finns många fler sporter vi tycker om att se på. Simning, simhopp är bara några till.


Maken åker som vanligt nån gång i eftermiddag. Han tar med sig våra trasiga apparater. Varken kameran eller telefonen kunde han göra något åt. Kameran är drygt 2 år gammal, så ingen garanti   där inte, telefonen är ännu äldre.

Som tur är har vi fast telefon bara 2 månader till, så den behöver inte ersättas.


Ny kamera skaffar vi när vi får råd om några månader.

Vi har en pytteliten digtal "video"-kamera som vi bara har provat en gång. Den fick vi som premie med en tidningsprenumeration. Så nu gäller det att jag lär mig hur den fungerar.

Det är tur att det finns en utförlig instruktionsCD till den... jag får läsa ordentligt hur den fungerar. Tur också att minneskortet passar även till den.

Det kanske går att ta enstaka bilder, inte bara film med den också, jag får läsa mig till det, men det lär ta några dagar, beroende mina prioriteringar   .


   /Julia

Av Julia - 26 februari 2011 11:45


  


...igår kom maken i vanlig tid. Med sig hade han all jag bad om. Jag fick inga apelsiner, men han köpte småcitrus istället och det går ju lika bra. Några bananer fick jag också.


Middagen blev enkel, thé och varma mackor med kryddig korv som pålägg under en vällagrad Prästost. Mums!


Sedan såg vi på vår vanliga fredagsunderhållning

  

ännu ett avsnitt som vi inte har sett tidigare! Lite "luddig" handling, men klart sevärd. Jag får nog se den en gång till, för att fatta vem som gjorde vad.

Jag var upptagen med annat under tiden och den hade nog krävt mer koncentration än jag hade just då.


Idag blir det skid-VM för hela da'n.Just nu tittar vi på damernas dubbeljakt, den har precis börjat. Att norskan Marit Björgen ligger långt fram, förvånar väl ingen. Charlotte Kalla ligger också bra till. Vi lär få se hur detta slutar. Annat än heja på dem kan vi ju inte och Amanda ligger och sover gott, hon skippar tävlingarna för stunden i alla fall.


Ha en härlig lördag, vad ni än hittar på. Vi har milt (+2,5 grader) men mulet.


   /Julia

Av Julia - 25 februari 2011 07:19


 


...det känns i hela huset att det var mycket mildare inatt än på länge. det var -6,8 grader som kallast och nu är det bara -3,7 grader och det är mulet. Villken skillnad mot kylan som har varit de senaste veckorna.


Skid VM har börjat bra för de Svenska herrarna med ett guld och ett brons. Jag satt nästan och bet på naglarna.

Amanda satt med tassarna mot bänken TVn står på (så j*vla typiskt att kameran gick sönder just nu) och följde loppet från början till slut. Petade med tassen lite då och då, som om hon ville hjälpa till. Hon var så rolig och söt. Smulan nöjde sig med att sitta på fönsterbrädan och titta därifrån. Detta hade jag gärna velat föreviga på en filmsnutt. Men, men så blev det alltså inte.


Idag är det äntligen fredag och maken kommer som vanligt runt halv sex. Han är efterlängtad som vanligt. Vi får se vad han har med sig för spännande, förutom det vanliga som jag har bett om. Frukt och bröd är det viktigaste, men det vet han. Sedan nån köttbit till middagen imorrn, vad det blir får bli en överaskning.

Vi pratar med varandra innan han handlar på sin lunch och jag lovade att tänka till lite om jag är sugen på nåt speciellt.


Nu är mitt thé färdig och 2 skivor fullkornsbröd väntar på att rostas, bäst att jag fixar frukost. Den ska inte bli lika sen som igår efter kamerahaveriet.


   /Julia

Av Julia - 24 februari 2011 20:29


  


...en snabbis om vädret bara. Det är -6,2 grader ute just nu. Så hät milt har det inte varit på länge. Hoppas dock på ännu mildare väder de närmaste dagarna. Vem är inte trött på denna kyla som har varat så länge. Man skulle kunna tro att vi bor i Sibirien   .


Ha en forsatt trevlig kväll!


   /Julia

Av Julia - 24 februari 2011 09:11


  


...-22,7 grader vaknade vi till denna torsdag. Nu har temperaturen stigit till -17,6   . Jag hatar vinter!!! Nej egentligen inte... en solig vinterdag med nån eller några minusgrader och max 1 dm snö är helt OK, men inte så här kallt och dryga 4 dm med det där vita äckliga.


Den tredje pinalen har pajat, min digitalkamera, rena katastrofen   . Jag ville plåta termometern i morse när den gav upp. Att byta batteri hjälpte inte heller.  Vad gör jag nu??? Vi har inte råd att skaffa en ny. Hoppas att maken kan få igång den. Jag har lagt undan den utan att slänga den i väggen (vilket var min första instinkt), jag blev så arg. Ja, ja inget jag kan göra nåt åt just nu i alla fall.


Solen skiner. Alltid nåt att vara glad för. Men nu måste jag äta! Jag har bara druckit thé än så länge och tagit mina piller och de kräver mat också.


   /Julia

Av Julia - 23 februari 2011 13:37
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  

Presentation


Mina (p)älsklingar
Smulan sitter upp och Amanda ligger ner.

Klockan är:

Klicka på tassen på olika ställen å se vad som händer!

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Dagens väder

MATA HAMSTERN! Klicka nånstans i bilden, så ramlar en matkula ner som den äter upp!

Fyrbenta vänner

Bloggvänner

Kattlek *fniss*

Fråga mig om du vill veta nåt :)

2 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

Tassa in å skriv en rad

Jag på "Fejjan"

Vänner som har hälsat på


Skapa flashcards