Hjulia, huller om buller

Alla inlägg den 16 februari 2011

Av Julia - 16 februari 2011 20:42


  


...bara en snabbis om vädret   . Det är inte alls så kallt som det har varit. Termometern visar acceptabla -5,6 grader.


Vi behöver ingen extra filt inatt, skönt. Jag har sett att Amanda värmer min säng, hon har krypit in under mitt täcke. Det är så mysigt att ha henne som en levande värmekälla.  Hon ligger gärna med mig under täcket. Bäst att jag gör mig klar för att göra henne sällskap   !


  /Julia 

Av Julia - 16 februari 2011 08:00


  


...det är betydligt mildare idag än de senaste dagarna. Det var  -7.8 grader som kallast inatt och nu visar termometern -5,5 grader bara. Det är närmare 20 grader varmare än när det var som kallast och det märks. 

Elemanten går inte för full längre, de slår av när den önskade inne temperaturen (+20) uppnås. Jag har stängt av min lilla extra element under bordet helt. Eftersom vi har elvärme, vill jag nog inte ens veta hur mycket   räkningarna är på. 

Jag blir så ursinnig över att elleveransen blir så mycket dyrare på vintern. Aggregat tas ur bruk sent på hösten eller under vintern för att lagas. Löjligt, varför inte åtgärda och serva dem i juni-juli har jag undrat över i flera år???


Nog om vädret. Jag ska äntligen lyssna färdigt på den sista boken om Ayla. Sedan är det bara att vänta på den nyskrivna avslutningen om Earth's Children. Det är titeln som Jean M. Auel har gett sin romansvit.


Jag kommer ihåg när jag läste de första sidorna av Grottbjörnens Folk hos en kompis i början av 80-talet. Jag var fast direkt och köpte boken på vägen hem från henne och sträckläste den. Snart efteråt köpte jag del 2, Hästarnas Dal. Den tredje boken, Mamutjägarna fick jag vänta lite på..

Del 4, Stäppvandringen kom flera år senare, för att inte tala om del 5, Nionde Grottan kom först 2002, till dess hade jag nästan glömt bort bokserien och nu 2011 kommer äntligen den avslutande sista romanen, vad den Svenska titeln blir/är på boken vet jag inte, men den heter The Land of Painted Caves, på engelska. Jag har förbeställt ljudboken. Jag lär få den nån gång i mars. Jag minns inte riktigt när, det får bli en överaskning.

Som ni har märkt tycker jag mycket om böckerna, att de utspelar sig för så länge sedan. Vilket jobb författaren har lagt ner på bakgrundsforskning. Vilka redskap användes, hur dom gjordes, vad åt människorna då och klara en romansvit på 1000-tals sidor med spännande innehåll var bra gjort! Det fanns inga böcker med sådana här skildringar för så länge sen, jag hade då inte läst någon tidigare, annat än Sagan om  Ringen och det var nåt helt annat. 

Jean M. Auel skrev den första boken 1980 och nu 30 år senare får vi veta upplösningen. Häftigt!


   /Julia


PS

Det snöar lite utanför fönstret   . DS

Presentation


Mina (p)älsklingar
Smulan sitter upp och Amanda ligger ner.

Klockan är:

Klicka på tassen på olika ställen å se vad som händer!

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Dagens väder

MATA HAMSTERN! Klicka nånstans i bilden, så ramlar en matkula ner som den äter upp!

Fyrbenta vänner

Bloggvänner

Kattlek *fniss*

Fråga mig om du vill veta nåt :)

2 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

Tassa in å skriv en rad

Jag på "Fejjan"

Vänner som har hälsat på


Skapa flashcards