Hjulia, huller om buller

Alla inlägg den 5 februari 2011

Av Julia - 5 februari 2011 17:15


  


Jag lovade att vi skulle visa en braig "kattomat"

   och nej, det är inte Smulan!!! Den finns här att köpa.

Å sen kan era mattar å hussar fylla den med era favoriter!


Mjauis    /Smula & Amanda

Av Julia - 5 februari 2011 15:11


  


...större delen har gått med matlagning och bakning... fast inte hos oss utan på TV. 

Himmel så duktiga konditorerna var... Vilka fantastiska tårtor de gjorde, otroligt. Det värsta var att det såg så enkelt ut, men jag vet att jag aldrig skulle kunna göra det som de gjorde. 

Jag är mer för mat och matlagning. Jag klarar mycket nu, men absolut inte allt jag vill laga. Jag orkar helt enkelt inte stå så länge som jag behöver och maken ska inte behöva tillbringa sina lediga helger vid spisen, medan jag sitter och dirigerar-kritiserar allt.

Han är otroligt duktig ändå, men jag vill ju så gärna göra det själv. Jag älskar att laga mat, synd att jag inte kan stå så länge (än), men jag har gett mig den på att träna så mycket jag kan.

Middagen idag blir en kycklingsrätt

   med bland annat purjolök, såsen är smaksatt med lite ädelost

och hela härligheten lagad i ugnen.

Vi har använt kycklinglår för vi gillar den biten bäst, inte så torrt som filé, utan mycket saftigare. De har vi brynt och kryddat,  gett dem lite färg, stekt purjon mjuk i lite olja, saltat och pepprat i med allt i en ugnsäker form. Hällt över matlagningsgrädde blandat med lite ädelost.

Till detta kommer vi att äta pressad potatis och en enkel sallad.


S M A S K E N S !!!


   /Julia

Av Julia - 5 februari 2011 08:45


  


...det är "varmt" idag också, termometern visar +3,2 grader utanför. Mycket av den snö som kom igår är borta, men inte riktigt allt. Lite finns kvar på taken, där nästan all takteglet syntes . På marken syns inte skillnaden lika bra, fast en del stenar och vår lilla skällis med lykta i munnen är inte begravd längre. Ingen snö finns kvar på träden heller.


Maken kom som han gör varje fredag, med veckans post. Tidningar med mera. Inget speciellt egentligen. Året Runt på grund av korsorden, en PC tidning, en mat tidning och självklart veckans höjdpunkt    veckans avsnitt av Morden i Midsommer. Den tittade vi på igår kväll. Som vanligt var det engelsk deckare på fredagskvällen. Vi bara älskar dem alla, Undrar om de äldre kommer också som bilaga. Frost, Morse och efterföljaren Lewis och den som Helen Mirren spelade kommisarien i. Jag har glömt namnet på den, men vi har sett nån enstaka avsnitt av den med.

Just nu är det inte aktuellt att köpa nån av dem i vår vanliga online butik, inte så länge Morden i Midsommer kommer med en viss kvällstidning varje vecka. 

Vi har ju så många osedda filmer på lager. Bland annat boxen jag fick för ett tag sedan . Jag har inte ens tagit bort skyddsomslaget på filmerna än. Jag är ju fullt upptagen med att lyssna på böckerna om Ayla. Den sista boken kommer nästa månad och är förbeställd.


Idag kommer vi inte att göra många knop. Vi ska se vintersport på TV. Jag vet att maken hellre ser på det än att lyssnar på mina böcker på engelska.


Han sover gott, liksom katterna i sin vanliga hög bredvid. Det är skönt med stillheten på morgonen. Nu har solen kommit upp också. Det lär bli en fin dag.


   /Julia


Presentation


Mina (p)älsklingar
Smulan sitter upp och Amanda ligger ner.

Klockan är:

Klicka på tassen på olika ställen å se vad som händer!

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Dagens väder

MATA HAMSTERN! Klicka nånstans i bilden, så ramlar en matkula ner som den äter upp!

Fyrbenta vänner

Bloggvänner

Kattlek *fniss*

Fråga mig om du vill veta nåt :)

2 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

Tassa in å skriv en rad

Jag på "Fejjan"

Vänner som har hälsat på


Skapa flashcards