Hjulia, huller om buller

Alla inlägg under juli 2010

Av Julia - 31 juli 2010 17:29


  


...vädret har bättrat på sig, nu skiner solen och det är runt 20 grader, men det blåser fortfarande.


Jag var ute på nätet och tittade på en kul kak-bak sida och hittade en rolig bild, som jag inte kan låtabli att visa.

   Jag önskar att jag kunde baka en sån här fin kaka, men det är nog bara drömmar. Jag kan ju inte använda min vänstra hand till fullo och här behövs verkligen båda händerna till att baka och dekorera!


Vi har vilat och sovit nån timme mitt på dan. Jag vaknade ½5 och kunde inte somna om, så det var välbehövligt. Vi har precis ätit, stekt fläskkarré med sallad. Jätte gott. Till efterrätt får det bli var sin glass.


Ha en fortsatt trevlig lördag!

    /Julia

Av Julia - 31 juli 2010 08:00


  


...mulet, uppehåll och termometrn visar 16,8 just nu.


Igår åkte vi till vårt närmaste köpcentrum för att handla lite. Vi var på apoteket först. Sedan i mataffären. Vi skulle inte ha så mycket, men lyckades göra av med en tusenlapp ändå. Det blev tre jättepåsar med mat och liiite godis. Vi köpte godis till Smulan och Amanda också. Lite tuggisar som är bra för tänderna och nåt för hårbollarna. Båda gillade gottet, annars är inte Amanda så mycket för kattgodis. Smulan däremot äter det gärna , därför var det extra roligt att Amanda också ville ha.


Vi ska inte göra många knop idag, det blåser upp allt mer och det blir säkert regn också.  Maken får nog plocka av krusbären, det som Bambi inte åt upp.


Bildbevis på Bambi.

   Bilden är lite dålig, den är tagen genom fönstret, men nog syns hon.

Vi har rådjur ofta i trädgården vår och höst, men inte direkt på sommaren, men hon lät sig väl smaka. Förhoppningsvis har hon inte ätit upp alla krusbär, för dem tänkte jag göra sylt av.


Nu ska jag sätta på lite thé åt oss, jag tyckte att det hördes ljud i från sovrummet. Lät lite som om maken är vaken.


   /Julia

Av Julia - 30 juli 2010 07:45


  


...det blev inte mycket internet igår. Åskan kom och gick hela dan. Det regnade ganska mycket. Just nu är det mulet och uppehåll, men det blåser ganska ordentligt, termometern visar 18,7 grader, så det är varmt.


Dagens agenda: vi ska åka och handla när maken har kommit och vid 18:00 kommer färdtjänsten. 

Listan "måste handlas" är inte så lång, men jag måste tänka till lite, för nu ska vi ha mat för två varje dag i en månad. Det blir lite annorlunda än när det bara är jag i veckorna.


S E M E S T E R


Äntligen, när gubben är klar för dagen är han ledig i fyra välförtjänta veckor.

Vi har längtat båda två efter att få vara tillsammans under hans ledighet. Göra lite som vi vill och kanske inte plenera så mycket, i alla fall inte flera veckor i förväg, utan bara nån dag. Mycket beror ju på vädret.


Men nu är det hög tid att äta lite frukost.


    /Julia

Av Julia - 29 juli 2010 07:52


  


...till en mulen torsdag. Det blev en rejäl urladdning inatt, äntligen, jag vaknade av åskvädret vid 2-tiden och mer regn lär komma idag, det behövs. Fast kanske inte nödvändigtvis just mellan 17:45 och 20:30 på fredag, då vore det bra med uppehåll. Vi ska åka och handla då. Prognosen för dagen är ca 40mm i svealand med inslag av åska.


Jag har sovit bra inatt med, vaknade av ovädret en gång. Efter ett besök i badrummet somnade jag om snabbt och sov till ½8. Skönt.


Tina: 

Svar på din kommentar...

HUR kunde damen på färdtjänsten, resegarantin (?) säga emot dig??? Ofattbart, du hade ju honom, som skulle hämtas, sittande framför dig. Men förare ljuger om körningar, tyvärr. Färdtjänstkörningar är inte prijo 1 bland förare, dessvärre. Det är väl "dålig" förtjänst på dessa körningar.

Jag åker med specialfordorn på grund av elrullen och den fungerar bättre än "vanlig" taxi inom färdtjänsten.

I Sthlms län får de uteblivna färdtjänstbilarna böta ett rätt så stort belopp, jag tror att den ligger på 500:- och det är kännbart för åkaren. Sedan kan de ljuga sig blåa om hämtningen, det hjälper inte. Böterna måste betalas! Så lite hjälper det att de blir bötfällda.

Visst har jag tur som kan boka mina resor på nätet och slipper bokningen med inkompetent personal. Det var deras kundtjänst jag pratade med och 3 av dem kunde sitt jobb dåligt. Det var den fjärde, Lydia, som kunde hjälpa mig och lösa mina problem.


    /Julia

Av Julia - 28 juli 2010 08:15


  


... mulet, men ganska varmt 17,9 grader. Det spås regn på eftermiddan i östra delar av landet. Vi får väl se...


Jag har sovit gott inatt, för att inte råka ut för kramp tog jag ett piller innan jag la mig. 


Igår försökte jag boka 2 resor med färdtjänsten på datorn, som vanligt, men det gick inte, bokningen brakade ihop. Jag fick konstiga felmeddelanden gång på gång. Till slut ringde jag. Efter 1½ timme och prat med 4 olika personer fick jag rätsida på det hela. Jag blir så  , varför ska jag behöva sitta i telefonkö varje gång jag blir kopplad till "nån annan" ???


Jag vägrade att ringa bokningen, dessa människor sitter nån stans i Baltikum, talar dålig svenska och har usla kunskaper om sverige och storstäderna, i mitt fall Sthlm. De kräver en gatuadress och husnummer till ställen som inte har det. Vårt landställe till exempel. Eller till ställen som alla förare vet adressen till. Skansen, operan, kända hotell med flera.

Det löste sig till slut, men varför ska det behöva fungera så uselt. Färdtjänsten i Sthlm har fått mycket kritik, varför blir det ingen ändring?


Jag är skonad, just på grund av att jag bokar mina resor via nätet, mina problem uppstår just när nätbokningen brakar ihop, det har bara hänt 1 gång det måste jag säga och bara det fungerar är jag nöjd, men det finns många utan tillgång till internet som måste prata med bokningen. De råkar ofta ut för att beställda bilar inte kommer, kör till fel adresser osv. Jag har hört att några har fått samtalet avbruten på grund av att bokningen släng på lurem mitt i samtalet. De har inte "tid" att vänta tills man har talat färdigt. Ja, ja... så länge nätet fungerar är jag nöjd.


Idag blir det inte heller många knop, vi lär fördriva tiden med samma saker som igår. Lite spel, lite ljudbok och lite TV. Men först frukost.


    /Julia

Av Julia - 27 juli 2010 19:43


  


...som de flesta av er vet, är jag mycket road av matprogram. En av favoriterna är Gordon Ramsay. Med fasa har jag tittat på hans serie Gordon's kitchen nigthmares på 5:an.

Gordon Ramsay

  

Bilden är lånad på nätet!


Nu vet jag varför folk får matförgiftning på krogen. Nu är långt ifrån så snuskigt på krogen som visas i hans program (hoppas jag), men visst finns det en och annan även i Sverige som har fått stänga på grund av att det inte var tillräckligt rent i köket och mat förvarades på fel sätt. 

Jag har sett många av programmen, men så äckligt som det var i kvällens kök har det nog inte varit tidigare. Kackerlackor, rutten mat, flugor i resaurangen urk...


Han har ju för vana att proväta maten, ikväll blev han serverad kött i en vegetarisk förrätt. Servitrisen själv sa att hon skulle polisanmäla krogen och  begära en skyhög skadestånd för att de serverade den maten som vegetarisk.


Jag undrar om han skulle hitta rötäggen bland krogarna här också. Säkert, hälsovårdsmyndigheterna stänger en och annan krog ibland i Sverige också. Det blir stora rubriker i tidningarna, med all rätt.

Ska man driva restaurang, så måste hygienen vara oklanderlig. Det får inte ligga "glömd" möglig mat i kylrum och kök. 


Nej vänner, nu ska jag se lita annat innan det är dags att sova, Natti, natti!

   /Julia

Av Julia - 27 juli 2010 07:45


  


...usch, jag hade kramp i vänstra foten inatt igen. Vid 3-tiden vaknade jag  för tredje gången och var tvungen att ta en tablett. Det var länge sedan det var så illa som inatt, men det gick över och jag kunde somna om igen. Sista timmarna sov jag riktigt gott.


Vädret är mulet och termometern visar 17,9 grader, prognosen för dagen är växlande molnighet och lite vind.

För övrigt mår jag ganska bra, men min vänstra sida vill inte riktigt som jag vill, men det är så vissa dagar. Träningen hjälper ch det är bara att bita ihop och inte ge sig.


Jag har inga måsten idag heller, så den blir som igår. Lite spel, lite bok och bloggar och lite matprogram på TV.

Men först lite frukost. Min vanliga thé och rostad fullkornsbröd.


    /Julia

Av Julia - 26 juli 2010 08:15


  


...nedräkningen har börjat, det är makens sista arbetsvecka. Oj så vi ser fram emot att denna vecka går snabbt.


Vi har sovit gott, svalkan gör en stor skillnad. Just nu visar termometern 17,7 grader, varmare än på flera dagar, men det är molnigt och det blåser lite. Dagens prognos är växlande molnighet och runt 20-22 grader, perfekt för min del.


Dagens agenda är tom, det vill säga jag har inga måsten utöver träningen. Så jag kommer att ägna dagen åt böcker, bloggar, spel och lite TV.


Det blev mycket golf igår. Scandinavien Masters på TV. Amanda tänkte hjälpa till, men ledsnade när hon inte fick tag i vare sig gubbarna eller deras bollar. Hon fick en egen golfboll att leka med, kul en liten stund, men mjuka bollar som hon kan "bolla" med är roligare. Jag plockade fram några så hon hade skojsigt med en lång stund.

Smulan är lagom intresserad av leksaker. Hon är för lat och för värdig för att löjla sig. Det är väl åldern också, hon blir 11 nästa gång, men ibland fnattar hon till sig också och då är det "hela havet stormar" elle "inte nudda golvet" och fullt ös på dem. Jag kan bara sitta och skratta åt dem. Det syns hur kul dom har.

Sen är det sovdags, oftast leker vi framåt kvällen en stund innan läggdags, dom är duktiga på att sova på natten.

De går upp med mig på morgonen, äter, tvättar sig, tar en runda ut i rastgården eller verandan om den dörren är öppen men sen sover dom. Katter sover ju ca 16 timmar om dagen och ägnar sig åt pälsvård i ca 3 så det blir inte många timmar över  .


Nu är mitt thé klar, dags att fixa ett par mackor och få i sig lite frukost.


    /Julia

Presentation


Mina (p)älsklingar
Smulan sitter upp och Amanda ligger ner.

Klockan är:

Klicka på tassen på olika ställen å se vad som händer!

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6
7
8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Dagens väder

MATA HAMSTERN! Klicka nånstans i bilden, så ramlar en matkula ner som den äter upp!

Fyrbenta vänner

Bloggvänner

Kattlek *fniss*

Fråga mig om du vill veta nåt :)

2 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

Tassa in å skriv en rad

Jag på "Fejjan"

Vänner som har hälsat på


Ovido - Quiz & Flashcards