Hjulia, huller om buller

Alla inlägg den 24 juli 2010

Av Julia - 24 juli 2010 12:41


  


...vi har precis varit på en runda i byn. Det är växlande molnighet och det blåser lite, så det blev ingen långpromenad direkt. Det var skönt tills jag började frysa i en tunn T-shirt, jag plockade och åt hallon, men det märks att de har sakat regn, de är ganska små, men har mycket intensiv smak. Det blir nog sylt av dem eller kanske sås till glass. Vi får se. Krusbären är snart mogna också och vinbär 3 sorter. Lagom till makens semester.


På eftermiddagen ska vi nog se ytterligare Morden i Midsommer. Vi ska kanske ta och se dem i ordningsföljd under semestern. Det är ju 59 delar och de är ca 100 minuter långa per avsnitt, så det lär räcka till. Vi kan ju alltid varva dem med både Poirot, Miss Marple och kommisarie Lynley om vi vill. Dessutom ett X antal andra filmer och serier, så det lär inte gå nån nöd på oss även om vädret blir dåligt.


Till middan kommer vi att grilla var sin köttbit. Till det har jag gjort egen potatissallad. Inte så "kladdig" som det köpta och smaksatt precis som vi tycker om. Det blir säkert jättegott. 


Till efterrätt tar vi fram några bitar    mazarin rutor ur frysen. MUMS!


Ha en trevlig eftermiddag!


    /Julia

Av Julia - 24 juli 2010 08:00


 


...den gångna natten var definitivt ingen tropisk natt. Termometern visar bara 13,3 grader. Huset är sval och skön, det är nästan kallt inne.

Jag funderade ett tag på att stänga ett av gavelfönstren, den bakom datorn, igår kväll, men den fick vara öppen i natt också.

Det är faktiskt så jag nästan fryser efter värmeböljan. Luften är mycket bättre och det är lättare att andas än förra veckan, troligen har värmeböljan tagit en paus, vilket uppskattas av mig och några fler som inte mår så bra i värmen.. 


Maken kom som vanligt igår eftermiddag, Smulan och Amanda blev minst lika glada som jag. Vi åt och tittade på en deckare

Valet föll på vår favorit 

Komisarie Barnaby och hans kolleger i Midsomer.

Vi tog bara en film i högen för alla är underhållande, undrar om resterande filmer också kommer på DVD, detvore jättekul att få serien helt komplett. Som det är nu så har vi alla som har kunnat köpas med en viss kvällstidning, men de nyaste sista fattas i samlingen. 

TV har visat dem, men jag har inte kunnat spela in dem tyvärr. min kombimaskin och TV har jag inte kunnat ställa in på rätt sätt, så jag ska slippa en extra digitalbox (vilket vi inte har). Det borde gå att spela in kanalen vi tittar på, jag ska plocka fram bruksanvisningen och försöka fixa till det under semestern.


Maken har bara en vecka kvar att jobba och sedan är han ledig hela augusti. Mysigt. Lite har vi redan planerat.


Den fjärde ska vi till Gallerian och guldsmeden. Jag har fått en rekvisition från försäkringsbolaget på en ny vigselring och det är den som ska väljas ut och beställas.

När vi ändå är i innerstan, vill jag gärna rulla övar gatan och göra ett besök på NK också.

För många år sedan fanns det en Italiensk glassbutik på Biblioteksgatan med underbar glass, vi ska kanske titta om den finns kvar och njuta av en glass om vi hinner.


Vi har en utflykt inplanerad i mitten av månaden med, men det skriver jag om senare.

Annars ha vi inte planerat något mer än så länge, det beror ju på vädret också vad vi kan och vill göra.


Vi ska också poströsta i slutet av månaden, bara röstkorten kommer. Det är för komplicerat att rösta i min vanliga röstlokal och jag vill gärna göra det själv, denna gång. Sist röstade jag (till EU-valet) genom ombud (maken) och det var också knöligt.

Vi var tvugna att ha vittne på att jag stoppade själv i röstsedlarna i kuverten och vittnet var tvungen att signera ytterkuvertet för att maken skulle lämna dem. Det tänkte vi slippa den här gången. Nu är det viktigare än nångonsin att avge sin röst tycker jag.


Ja, det är våra planer än så länge under semestern. Sen får vi se vad mer vi hittar på.


Men allra först lite frukost.


    /Julia

Presentation


Mina (p)älsklingar
Smulan sitter upp och Amanda ligger ner.

Klockan är:

Klicka på tassen på olika ställen å se vad som händer!

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6
7
8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Dagens väder

MATA HAMSTERN! Klicka nånstans i bilden, så ramlar en matkula ner som den äter upp!

Fyrbenta vänner

Bloggvänner

Kattlek *fniss*

Fråga mig om du vill veta nåt :)

2 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

Tassa in å skriv en rad

Jag på "Fejjan"

Vänner som har hälsat på


Ovido - Quiz & Flashcards