Hjulia, huller om buller

Alla inlägg den 6 juli 2009

Av Julia - 6 juli 2009 21:13



...tittar till mina bloggvänner innan jag ska krama kudden. Är ju ganska trött, men jag orkar inte alls lika mycket som förr - innan jag blev sjuk. Det är bara att inse faktum.

Min gulliga lilla Amanda har redan varit här och

och sagt till att hon ninsann var sömnig och det var dags för matte att sova också.


Hon är så härlig, den katten, mattes busfia. Hon kommer varje kväll och vill att vi ska gå och sova vid 8-9 tiden. Både hon och Smulan somnar tillsammans med mig i sängen. Dom går efter jag har somnat. Ljuvare musik än katternas spinnande finns inte. Jag behöver absolut inget annat för att kunna somna gott.


Jag hittar henne ofta i den nya igloon på morgonen. hon trivs mycket bra i den. Att den har en inbyggd leksaksmus som hänger i ett resårband gör ju inte saken sämmre...


Så nu alla bloggvänner önskar jag er:


 /Julia

Av Julia - 6 juli 2009 17:57

...nu ska vi se om jag kan   Jag ska försöka direktlänka till Yvonne det gick visst.    Hurra! 1000-tack vännen!!!




 för nu /Julia

Av Julia - 6 juli 2009 13:20



Med skräck läser jag vissa bloggar. Dessa tillhör (oftast unga) tjejer (jag vet att det finns killar med dessa symtom, även om det är ovanligt) med felaktig kroppsfixering.

De lider av anorexi och eller bulimi, ja ätstörnig helt enkelt.


Fruktansvärt att läsa om deras bantningshysteri. Så många felaktiga bilder de har fått genom modeindustrin. Dessa svältande benrangel (ja, förlåt ordvalet) som visar upp modehusens modeller som bara dom allra rikaste har råd att bära.


Jag har läst en blogg där en flicka är tvångsintagen för vård och riskerar att matas med sond för hon håller på att ta livet av sig och riskerar att dö på grund av denna vidriga sjukdom.

Jag som mer liknar Zorns idealkvinna fattar inte hur det kan fortgå utan att dessa tjejer får den vård dom så väl behöver.


När och hur uppkommer dessa ”idéer” att dom inte duger. Genom mobbning redan i skolan kanske. Modeindustrins annonser? Olika TV-serier? Förmodligen.


Det är ju inte bara mat de behöver utan kunnig psykiatrisk hjälp för att få en möjlighet att få rätt perspektiv på sitt utseende.


Tvångsmatning mår dom bara sämre av. Självmordsrisken bland dem ökar genom att de tvingas mot sin vilja. Det finns många böcker i ämnet av före detta offer som tillfrisknat. Tjejer som efteråt med skräck sett på bilder på sig själva där dom ser ut som koncentrationslägrets offer efter kriget.


Jag hoppas att alla dessa unga kvinnor (och ev män) som behöver får adekvat vård. Den vården är både dyr och kräver långt tid, men är livsnödvändig för dem. För att de alls ska ha en chans att tillfriskna. Sjukdomen kan inte avfärdas med att det bara är att börja äta. Det är ju just maten och ätandet som måste avdramatiseras, de måste få hjälp med att lära sig att äta rätt och regelbundet. Få rätt syn på sig själv och sitt utseende.


Jag vet att jag har stuckit ut hakan och berört ett ämne som jag inte vet tillräckligt mycket om, men jag tycker enormt synd om de drabbade.


/Julia

Av Julia - 6 juli 2009 07:19


 


...Gääääsp. OJ så gott jag har sovit. Och läääänge. Att vakna vid 7-tiden är nästan sovmorron, då jag oftast vaknar runt klockan 6.

Idag lyser  med sin frånvaro. Det är en grå början på veckan. Huvudsaken är att det är svalt.

Jätteskönt efter förra veckans hysteriska värmebölja   . Helgens åskväder gjorde gott. Regnet behövdes verkligen, eftersom det var förfärligt torrt i markerna.


I dagens agenda finns bara min vanliga träning och ett "måste" telefonsamtal. Inte ansträngande. Härligt. Det syns att det är juli och Sverige har semester.

Min sjukgymnast börjar sin semester idag, men arbetsterapeuten jobbar. De har beställt helgjutna hjul till min rullstol. Skönt efter förra helgens missöde, men maken köpte ny pump förra veckan.

Svar på var man får tag på en rullstol en helg om ens egen går sönder vet jag däremot fortfarande inte. Hoppas att terapeuten kan svara på det.


Nu är det dags för frukost. Min vanliga, nybryggd thé med rostad bröd, plus mina morgonpiller. Min blodsockernivå är helt normal trots minskning av mediciner. Hurra!!!


 /Julia

Presentation


Mina (p)älsklingar
Smulan sitter upp och Amanda ligger ner.

Klockan är:

Klicka på tassen på olika ställen å se vad som händer!

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Dagens väder

MATA HAMSTERN! Klicka nånstans i bilden, så ramlar en matkula ner som den äter upp!

Fyrbenta vänner

Bloggvänner

Kattlek *fniss*

Fråga mig om du vill veta nåt :)

2 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

Tassa in å skriv en rad

Jag på "Fejjan"

Vänner som har hälsat på


Skapa flashcards