Hjulia, huller om buller

Alla inlägg den 18 mars 2011

Av Julia - 18 mars 2011 07:30


  


...molnigt och termometern visar noll grader. Meteorologen på SVT spår snöfall och snö blandad regn framåt dagen i svealands inland.

Förhoppningsvis blir det inget av det hos oss, men det återstår att se. Det lilla som jag kan se närmast huset och runt min ramp är det blött i snökanten, trärampen är fri från snö.

Visst har mycket försvunnit, men mycket är kvar och behöver definitivt ingen påfyllning. 


Fredagar är väntans dag hos oss, vi längtar ivrigt på att det blir eftermiddag. Vi längtar efter makens - husses ankomst. Han är efterlängtad. Jag hällde upp de sista torrisarna i katternas automat och det var inte mycket kvar i påsen, Det räcker i nån dag, men behöver en ordentlig påfyllning. husse har en påse med sig. Det finns ju alltid torrisar hemma, Whiskas Senior, men den sorten används bara i deras aktivitetsboll som godis.

Det är  IAMS med olika smaker, deras vanliga mat som är nästan slut. Den mår dom bra av och gillar, därför ger jag dem ogärna något annat. 


Lite annat har han också med sig. Han är sugen på Janssons Frestelse, så vad vi ska äta på lördag är klart. Till den behövs lite grädde som han behöver ta med sig, allt annat till den finns hemma.

Ikväll plir det hemlagad Pizza, jag gjorde den kryddade tomatsåsen till den igår. Den blir godast om den får stå och gotta till sig lite innan den används. Satsen räcket till många pizzor, så ikväll fryser vi in det som blir över i små burkar, lagom till en pizza. Degen får brödmaskinen knåda till, som vanligt. Pålägg till pizzan finns också i kylen. Kryddstark korv, lagrad ost som ska rivas och kanske lite mozarella för att riktigt lyxa till den.

Den såsen är en bra grund till en enkel tomatsås till pasta också om jag skulle känna för det.


Allra först är det min frukost som ska göras. Jag har inte bestämt mig vad jag är sugen på. Det lutar nog åt lite gröt med äppelmos. Det enda som är ett måste är théet. Eftersom jag inte tycker om kaffe speciellt mycket, blir ju valet inte så svårt. Möjligen vilket thésort jag ska använda. Det finns alltid minst 3-4 sorter att välja på. Neutrala och smaksatta på olika sätt. Lika bra att sätta fart, så jag får nåt i magen.


   /Julia

Presentation


Mina (p)älsklingar
Smulan sitter upp och Amanda ligger ner.

Klockan är:

Klicka på tassen på olika ställen å se vad som händer!

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Dagens väder

MATA HAMSTERN! Klicka nånstans i bilden, så ramlar en matkula ner som den äter upp!

Fyrbenta vänner

Bloggvänner

Kattlek *fniss*

Fråga mig om du vill veta nåt :)

2 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

Tassa in å skriv en rad

Jag på "Fejjan"

Vänner som har hälsat på


Skapa flashcards