Hjulia, huller om buller

Senaste inläggen

Av Julia - 10 april 2011 09:51...den värsta ilskan och hopplösheten har gått över, fast man ska väl inte ropa hej för tidigt. Vi har i alla fall inte haft fler strömavbrott (ännu) .


Men vilken dag vi hade igår  , temperaturen hade gått upp till det normala innan vi gick och la oss. Vi somnade snabbt och har sovit gott båda två.


Jag återkommer med mer senare, det blir kanske några bilder också.


 /Julia   

Av Julia - 9 april 2011 20:00


 


...vilken j*vla lördag!!! Strömmen försvann strax före 09:00 igen. Vi åkte och handlade. Ett av de viktigaste inköpen var en ficklampa och en liten en som man kan fästa  på kanten på en bok. Vi köpte en hel del annat också, både nyttigt (en massa grönsaker, mums) och mindre nyttigt (godis) till både oss och jamisarna.

De fick några askar godis av bästa sort, Dentisar och Temptations


Vi hoppades självklart att allt skulle vara bra igen när vi om hem vid 12:30. Inte då  . Det var fortfarande strömavbrott!!! Maken ringde och frågade hur långt tid det skulle vara, svaret han fick var att de inte har hittat felet, men jobbar på det  .


Det varade till 19:34! Det börjar bli lite för många timmar utan el. Dryga 9 timmar i torsdags, den försvann igen vid 8-tiden igår kväll för att återkomma av och till under natten, bara för att försvinna igen. Som tur var hade vi el nån timma imorse och kunde fixa frukost.


Vi har suttit här och lyssnat på sportradion och löst korsord hela dagen. Vår eminenta middag var var sin macka och en kopp thé som maken mirakulöst kunde göra med hjälp av en urgammal campingkök på verandan.

Det är kallt inne  , självklart har vi ingen varmvatten heller. Allt går ju på el här på vischan. 


Jag höll på att få ett utbrott vid 6-tiden då lamporna tändes och slocknade igen efter mindre än 2 minuter. Maken fick ringa igen för att få veta om vi skulle få tillbaka elen alls. Då sa en vänlig dam att de äntligen har lokaliserat var felet ligger och de måste byta en kabel innan allt skulle fungera som vanligt igen. 

Nu har vi äntligen fått strömmen tillbaka, förhoppningsvis för gott, denna gången. 


Just nu tittar vi på Morden i Midsomer som slocknade igår när det var ca en halvtimme kvar av deckaren. Förhoppningsvis får vi se den färdigt idag. Alla element är på och vi hoppas att få upp temperaturen från 15,4 grader det sjönk till under dagen. 


Ha en trevlig lördagskväll! Det ska vi försöka att ha, bara elen inte försvinner igen.


/Julia      

Av Julia - 9 april 2011 08:04...vi blev strömlösa igår kväll vid 8-tiden igen!!!  


Strömmen kom och gick under hela natten  . Jag har sovit dåligt, vaknade som vanligt med lite värk. Jag har försökt att mjuka upp kroppen lite. Vi ska ju äntligen åka och handla idag. Färdtjänsten kommer 09:30. Förhoppningsvis går värken över till dess med hjälp av några Alvedon.


Jag återkommer efter vårt äventyr. Listan som jag skrev vad vi behöver har modifierats med en ny ordentlig ficklampa. Det är mörkt på vischan utan el.  


 /Julia  

Av Julia - 8 april 2011 08:15...vilken dag det var i stormen igår och inatt.

Strömmen gick  5 i 5 igår eftermiddag. Datorns batteri tog slut strax före 7. Strömmen kom tillbaka vid 9-tiden och hoppet tändes, men det var kortvarigt  . Elen försfvann igen efter bara några minuter. Jag hann inte äns att fixa lite thé. Min middag var 2 mackor med lite mineralvatten. Att det inte kändes så kul behöver jag inte berätta.

Jag hade trott att jag skulle få äta en god grönsaksoppa, men av det blev inget.


Som tur var hade jag batterier till min lilla radio. Mobilen fungerade inte heller. Endast nödsamtal stog det på skärmen när jag försökte att använda den. Vår fasta telefon på väggen fungerade i alla fall, en liten tröst i eländet.

Vi har elvärme i huset och temeraturen sjönk en del när jag var strömlös, men det har stigit till det vanliga igen.

Smulan och Amanda kröp ner under täcket med mig vid 8-tiden, för vad skulle vi göra annat? Vi gosade i sängen och lyssnade på radion. 


Lite tur i oturen var det att detta inte hände i vintras i 20-25 minusgrader. Det har dock varit runt +6 grader inatt och det blev inte så utkylt som det kunde ha blivit.


 /Julia  

Av Julia - 7 april 2011 13:30


 


...idag håller vi på att blåsa bort. Huset knakar i vindbyarna och fjolårslöven yr omkring.

Jag laddade upp några bilder jag tog igår och nästan all snö är borta nu, härlig!  

  Inget synigt på vår lilla grusväg.

  Bara lite där solen inte kommer åt är kvar

Allt som jag kan se på vår tomt är borta.


Som jag har längtat efter barmark! Jag har beställt färdtjänst till på lördag. Vi ska åka till min favorit mataffär, sparar biblioteket till en annan gång. Kanske nästa lördag... Jag ska sen till doktorn strax efter påsk. Så det passar bra att besöka biblioteket ett par veckor innan.

Nu är det viktigast att fylla på en del tunga basvaror, som kattsand, mjöl, socker, några konserver och en del djupfrysta grönsaker.

  /Julia    

Av Julia - 6 april 2011 07:15...termometern visar redan +6,9 grader. Det är mulet och regnet hänger i luften. 


Jag har sovit rätt dåligt de senaste nätterna. Jag har ont och är rätt så stel på morgonen. Det går ju över under dagen, men det är jobbigt på morgonen innan jag får igång kroppen.


Jag har inga måsten idag, bortsett från min dagliga träning. Jag ska vara snäll mot mig själv och ta det lugnt.

Lyssna färdigt på min spännande bok om Ayla, spela mina spel på fejjan och kanske lösa lite korsord. Annars har jag inga direkta planer, Jo en, fixa min frukost snarast. Jag vaknade tidigt och känner att jag behöver äta lite. Mitt blodsocker är som vanligt helt normal. Idag låg den på 5,4 för en stund sedan.


Jag återkommer senare med några bilder om snöläget runt om, det som jag kan se gemon dörr och fönster i alla fall.


 /Julia  

Av Julia - 5 april 2011 11:45


Viktigt från Amanda:

  Ett viktigt budskap att hjälpa våra vänner i nöd.

Det är Klosterkatternas matte som har gjort den fina bilden!


...det är mulet, men milt. Termometer visar +9,1 grader  . Nu är det vår äntligen på riktigt.


Gissa om jag har längtat efter barmark, visserligen är den ganska grågul än, men nytt grönt gräs kommer nog ganska snart.

Småfåglarna bygger väl sina bon och lägger sina ägg. Det intensiva kvittret har tystnat lite.

Knopparna på träden sväller. De blir gröna  snart också. Våren är så härlig, speciellt efter en sträng och snörik vinter. Snön kom ju så tidigt denna vinter med, liksom förra året. Man är ju inte van med så långa och snörika vintrar som vi har haft de senaste 2 åren.


/Julia  

Av Julia - 4 april 2011 17:53Lite bilder igen  

     Mer och mer av det läbbiga vita försvinner

Vår lilla grusväg upp mot parkeringen

är också fri från snö... längre uppåt har det varit bra ganska länge. Vägen lutar och smältvattnet hade lättare att rinna ner och snön kunde försvinna fortare.

Dessa bilder är tagna genom den öppna dörren. Bara lite kvar 

     Det vita som syns är borta också nu.


/Julia  

Presentation


Mina (p)älsklingar
Smulan sitter upp och Amanda ligger ner.

Klockan är:

Klicka på tassen på olika ställen å se vad som händer!

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2012
>>>

Dagens väder

MATA HAMSTERN! Klicka nånstans i bilden, så ramlar en matkula ner som den äter upp!

Fyrbenta vänner

Bloggvänner

Kattlek *fniss*

Fråga mig om du vill veta nåt :)

2 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

Tassa in å skriv en rad

Jag på "Fejjan"

Vänner som har hälsat på


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se