Hjulia, huller om buller

Senaste inläggen

Av Julia - 12 mars 2011 12:15


  


...strålande solsken och det är varmt! Termometern visar +7,2 grader på skuggsidan!!! Nu måste väl en del av snön smälta   ...


Maken kom som vanligt igår. Med sig hade han en ny billig digital kamera till mig

   En sån här blev det. Det lär ta ett tag innan jag har lärt mig funktionerna, för de är lite annorlunda mot min gamla.


Några bilder blev det dock:

   En myshög i sängen!

   Smulan X 2 igår kväll...

   och i morse, hon hade inte riktigt tid att titta på mig. Pippisar är roligare än matte!


Och det ALLRA VIKTIGASTE


   Sippos bok har kommit och jag har börjat läsa den. Jätterolig och lite sorglig är den nog, men den rekomenderas varmt. Har ni sett vilken fin tassograf vi fick med boken.

Tjusigt värre! Tack för den!

Vi ser fram emot fortsättningen i bok 2, som är på gång!


Idag lär vi inte göra många knop. Titta på skidskytte VM's avslutande tävlingar är ett måste, men annars lär vi inte göra så mycket.


Hoppas att ni har en lika solig dag som vi!


   /Julia

Av Julia - 11 mars 2011 07:45


  


...det snöar trots att termometern visar +0,5 grader . Det lär bli regn av det, men lika trist ändå. Flingorna blir allt mindre. Senare på dagen spår de soligt och fint, jaja vädret kan vi inte göra något åt, det är bara att acceptera.


Fredagar är veckans bästa dag. Fast den kan bli lååång. Vi sitter ju och väntar och längtar efter maken - husse. Ibland när jag säger att "husse kommer snart" sitter två katter som prydnader i fönstret och tittar efter honom.På sommaren när dörren mot verandan är öppen rusar dom ut dit och väntar   . Dom är så söta när dom gör så.


Jag får fördriva tiden bäst jag kan. Med lite morgon TV, ljudbok, intenet och om det finns nån bra sportsändning, som idag herrarnas stafett i skidskytte, mer TV. 

Dagarna går ju så fort och jag har aldrig tråkigt. Det sägs ju att det inte blir roligare än man gör sig är sant. Jag har inte tid att ha tråkigt.

Men på fredagarna kan jag tycka att klockan går otroligt sakta mellan 16 och 17:30 då maken äntligen kommer  .


   /Julia

Av Julia - 10 mars 2011 11:45


  


...jag tror att mina rutiner har fått lite hicka i morse   . Jag fnulade med så mycket att jag glömde att skriva nåt i bloggen. Förmiddagen går ju så fort.


Vädret är omväxlande soligt och det är "varmt"! Termometern visar +5,8 grader på skuggsidan. Det blåser lite också, det är bra för det tär på snön (även om det inte syns speciellt mycket   )!


Snart är det dags för lunch, jag är sugen på pannkakor, det är ju torsdag. Men har inte bestämt mig än om jag orkar stå och grädda dem.

Det tar mycket på mina krafter att grädda pannkakor, men nu var det så länge sen jag gjorde några att jag är riktigt sugen.

Egentligen är jag mest sugen på raggmunk, men då måste jag riva potatis också och steka bacon till...

Jag får fundera lite till hur jag ska göra.


Vilket som är ju jätte gott. Jag har egen sylt till båda, lingonsylt till raggmunk och hallonsylt till pannkakor.


Jag har börjat skriva lista på det som maken behöver köpa imorgon. Det är ett par saker som fattas, som tur är är det inga tunga saker. Tyngst blir frukten, som vanligt för honom att bära. Det och bröd är stående måsten att ta med, sedan kan det tillkomma lite annat som vi behöver, som ost, pålägg.

Nu börjar grönsaksförrådet sina lite i frysen.


Kan inte snön försvinna snart, så jag kan åka och storhandla? Om ni bara visste hur less jag är på allt detta vita utanför!!!


Det enda positiva med att sitta här på vishan är att jag slipper alla baciller och förkylningar som andra så givmilt delar med sig av just nu  .

Alltid nåt att vara glad över.


Jag tycker så synd om maken som måste släpa matkassar dryga 2 km från bussen varje fredag. Han säger inte ett ord och klagar aldrig. Han är bara bäst!!! 


Ha en fin torsdag, det är ju fredag imorrn och vår helg börjar när maken har kommit imorrn eftermiddag!!!


   /Julia

Av Julia - 9 mars 2011 07:30


  


...termometern visar -1,9 grader. Meteorologen pratar om ökad molnighet och framåt kvällen eventuellt regn eller blötsnö och för dagen runt +4 grader och 0 gradigt under kommande natten.


   Amanda:

Vi måste ju berätta att vi gissade (okej vi räknade, det måste vi medge   )

minst fel hos Frasse. Det var en enkel gissningstävling om hur många presenterade vänner Frasse hade för dagen. Vi är också oficiellt vänner med Frasse. Vi presenterades den 27 januari. Vi är lite malliga och firade segern med extra Dentisar och matte tog några chokladbitar.


Jag gillar onsdagar. När maken ringer vi sin lunch har ju halva arbetsveckan gått och det blir snabbt fredag igen.

Annars gör jag väl som jag brukar. Läser med öronen, tittar på skidskyttet 13:05 med senaste korsordbilagan uppslagen, spelar mina spel på fejjan allt varvat med min dagliga träning, precis som vanligt med andra ord.


Nu allra först är det dags för frukost. Thé och rostade mackor. Ett litet dilemma varje dag, vad jag vill ha för pålägg. Det finns ju en del att välja på. Ost, både hård och mjuk med räkor och utan, rökt kalkon och marmelad av olika frukter.


   /Julia

Av Julia - 8 mars 2011 07:45


  


...8 mars = Internationella Kvinnodagen (länken ger lite historik kring dagen om du är intresserad). Ingen speciell dag för mig i och för sig, men jag minns när mamma levde, då firades denna dag av henne och hennes arbetskamrater och vänner. De fikade ute och pratade. Jag var med dem, om jag hade möjlighet till det.


Det händer väl inget speciellt hos oss idag heller utöver de vanliga rutinerna. 


Visst, ja! Jag glömde att berätta att maken fick igång den trådlösa telefonen igen. Han tog den med sig då den gick sönder. Han vet inte själv vad som hände med den, men när han rätade ut sladdarna, så fungerade den igen. Han var gullig och tog den med tillbaka. Vi har ju fast telefon i ytterligare ett par månader här, men kameran kunde han inte göra nåt åt tyvärr.


Trist, jag visste inte att jag skulle sakna den så mycket, men det gör jag dagligen.

Jag minns tiden före digitalkameran. Vi tänkte efter både en och två gånger innan vi tog några kort. Ställde upp folket som skulle vara med på bilden   , som man gjorde förr. Det var inte ofta man "slösade" på filmen. Framkallningen var ju så dyr. 

Med digitalkamera tar man massor med bilder och tar bort de som inte är lyckade från minneskortet (om man vill). 


Jag märker att man inte gör så många pappersbilder heller. Oftast skickar man bilderna via dator till dem man vill. Mailar Jul- och Påsk- kort, liksom semesterbilder till vänner och bekanta.

Det är rätt vanligt med digitala fotoramar också, där man kan ha ett bildspel om man vill. 

Vi har aldrig haft många fotografier runt om i rummen, Ett stort (50 X 60 cm) bröllopsporträtt  hänger över dubbelsängen i Spånga. Ett annat i mindre finns i bokhyllan, Ett par bilder på våra föräldrar, men sedan är de inte fler.


Maken var mycket intresserad av fotografi när han var yngre. Han har ca 3.000 diabilder från året han var till sjöss med gamla Gripsholm jorden runt i början av 70-talet. De finns i minutiös ordning i väl märkta lådor. Projektor och filmduk finns självklart också, men hur ofta orkar man plocka fram det   ... Jag tror att vi såg en del av bilderna för 10-15 år sen.

Sedan finns det travar med pappersbilder från våra drygt 30 år tillsammans, våra resor och semestrar.

Vi har funderat på att låta digitalisera dem, men det blir dyrt. Vi ska försöka skanna in dem som vi vill titta oftare på.


Jaja, det får bli när maken slutar jobba om 6-7 år.

Nu är det dags för frukost. Théet är strax klart. Det var jättegott med gröten igår, men idag blir det rostad bröd till.


Önskar alla vänner en trevlig:

   /Julia

Av Julia - 7 mars 2011 07:45


  


...det känns att temperaturen har fallit under natten. Just nu visar termometern -4,7 grader, men det ska bli någon plusgrad under dagen har meteorologerna sagt. Annars pratar hon mest om lågtryck och snöbyar senare i veckan  . Jag hoppas innerligt att hon har fel. Jag vill ha barmark hos mig!!! 


Det blev ingen medalj för Sverige på 5 milen, hatten av för Norge. Nordtugg är fantastiskt duktig. Fast lite tjatigt att se honom som 5-6 under loppen och pang, så blixtrar han till i spåret sista biten och vinner. Egentligen vet jag inte om det är riktigt rättvist, men han hade ju åkt 5 mil som alla andra. En duktig taktiker, det är han.

Roligt att Jörgen Brink fick vinna Vasaloppet för andra året i rad. Ännu roligare att Anja Pärson vann störtloppet i helgen Nu kan hon avsluta (?) sin karriär på topp.

Nu är skidsäsongen nästan över också. Skidskyttarna har sin VM och fortsätter sina sevärda tävlignar i veckan. Tävlingar jag gärna tittar på, eftersom det är inte bara skidåkning de ska vara duktiga på, de ska kunna skjuta bra också. 2 svåra moment att klara.


Annars händer inte så mycket hos mig. Inga måsten, bortsett min vanliga träning, tjatigt jag vet, men jag måste.

Nu måste jag fixa nåt att äta. Kanske gröt för en gång skull, jag tycker att det är gott nångong ibland. Havregrynsgröt med mitt äppelmos, godis. Det går ju så fort i micron, klart på 2 minuter och bara tallriken att diska, inga kletiga kastruller som förr i tiden. 


   /Julia

Av Julia - 6 mars 2011 07:15


  


...jag har sovit lite oroligt inatt och vaknade tidigare än på länge, man skulle kunna tro att vi själva skulle ut och åka de dryga 9 milen från Sälen till Falun.

Med bil möjligen, men absolut inte för egen maskin. Fast jag beundrar dessa män och kvinnor som tappert åker skidor denna långa väg. De flesta tar ju nästan hela söndagen på sig och har tränat länge för att orka, beundransvärt!


Jag smög upp som vanligt, men maken har varit ett varv till badrummet och jag har låvat att säga till strax före ½8, då TV sändningarna börjar.

Vi har tänkt om lite vad frukosten beträffar, det blir våfflor istället. Dem kan vi grädda vid bordet. Våffeljärnet kan stå på kanten och ingen behöver stå vid spisen. Men vi börjar nog med thé och rostad bröd som vanligt och väntar med våfflorna till lunch. Blåbärssoppan väntar på att värmas lite när suget efter energi sätter in   under förmiddagen.


Ha en härlig sporthelg.Skid VM avslutas idag med herrarnas 50 km.  Förhoppningsvis med nån svensk medalj.


Solen är på väg upp och termometern visar -4,5 gredar. Det blir säkert en fin vinterdag!


  /Julia 

Av Julia - 5 mars 2011 07:46


  


...termometern visar blygsamma +0,5 men det är lovande för flera plusgrader senare på dagen.


Sten-Smulan är jättefin, fast vi vet inte riktigt var vi ska placera henne. För tillfället ligger hon på fönsterbrädan, i fönstret bakom datorn, Maken talar om att eventuellt placera henne på av hyllan åvanför fönstret. Han tror att att den håller för tyngden. Stenen väger ju dryga 5 kg. Men jag är lite tveksam, jag vill gärna ha den i synfältet. Nu behöver jag bara lyfta blicken. Det löser sig   .


Originalet    och kopian    visst är de fina!!!


Vilken sporthelg vi har att se fram emot. Både Skid VM och Skidskytte VM. Det börjar med herrarnas sprint i skidskytte, sedan damernas 30 km idag och Vasaloppet + herrarnas 50 km imorrn. 

Att titta på Vasaloppet har blivit nåt av en tradition för oss. Inte ens blåbärsoppan kommer att fattas   . Den ska jag koka idag av blåbären maken plockade i somras och finns i frysen, sedan är det bara att värma på den lite och njuta av den imorrn. Gott.


Men nu är det hög tid för lite frukost. För mig thé och rostad bröd får se om maken vill ha något mera, kanske några kokta eller stekta ägg. Det finns bacon också om nu maken skulle vara sugen på "hotellfrukost". Fast vi har planerat att äta "pancakes" med lönnsirap och bacon till morgondagens frukost. Jaja, det visar sig väl.


Hoppas att ni också får en solig och fin lördag!


   /Julia

Presentation


Mina (p)älsklingar
Smulan sitter upp och Amanda ligger ner.

Klockan är:

Klicka på tassen på olika ställen å se vad som händer!

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2012
>>>

Dagens väder

MATA HAMSTERN! Klicka nånstans i bilden, så ramlar en matkula ner som den äter upp!

Fyrbenta vänner

Bloggvänner

Kattlek *fniss*

Fråga mig om du vill veta nåt :)

2 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

Tassa in å skriv en rad

Jag på "Fejjan"

Vänner som har hälsat på


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se