Hjulia, huller om buller

Senaste inläggen

Av Julia - 18 mars 2011 07:30


  


...molnigt och termometern visar noll grader. Meteorologen på SVT spår snöfall och snö blandad regn framåt dagen i svealands inland.

Förhoppningsvis blir det inget av det hos oss, men det återstår att se. Det lilla som jag kan se närmast huset och runt min ramp är det blött i snökanten, trärampen är fri från snö.

Visst har mycket försvunnit, men mycket är kvar och behöver definitivt ingen påfyllning. 


Fredagar är väntans dag hos oss, vi längtar ivrigt på att det blir eftermiddag. Vi längtar efter makens - husses ankomst. Han är efterlängtad. Jag hällde upp de sista torrisarna i katternas automat och det var inte mycket kvar i påsen, Det räcker i nån dag, men behöver en ordentlig påfyllning. husse har en påse med sig. Det finns ju alltid torrisar hemma, Whiskas Senior, men den sorten används bara i deras aktivitetsboll som godis.

Det är  IAMS med olika smaker, deras vanliga mat som är nästan slut. Den mår dom bra av och gillar, därför ger jag dem ogärna något annat. 


Lite annat har han också med sig. Han är sugen på Janssons Frestelse, så vad vi ska äta på lördag är klart. Till den behövs lite grädde som han behöver ta med sig, allt annat till den finns hemma.

Ikväll plir det hemlagad Pizza, jag gjorde den kryddade tomatsåsen till den igår. Den blir godast om den får stå och gotta till sig lite innan den används. Satsen räcket till många pizzor, så ikväll fryser vi in det som blir över i små burkar, lagom till en pizza. Degen får brödmaskinen knåda till, som vanligt. Pålägg till pizzan finns också i kylen. Kryddstark korv, lagrad ost som ska rivas och kanske lite mozarella för att riktigt lyxa till den.

Den såsen är en bra grund till en enkel tomatsås till pasta också om jag skulle känna för det.


Allra först är det min frukost som ska göras. Jag har inte bestämt mig vad jag är sugen på. Det lutar nog åt lite gröt med äppelmos. Det enda som är ett måste är théet. Eftersom jag inte tycker om kaffe speciellt mycket, blir ju valet inte så svårt. Möjligen vilket thésort jag ska använda. Det finns alltid minst 3-4 sorter att välja på. Neutrala och smaksatta på olika sätt. Lika bra att sätta fart, så jag får nåt i magen.


   /Julia

Av Julia - 17 mars 2011 08:17


  


...vi vaknade till strålande solsken. Termometern visar -1,0 grader just nu, ännu en natt med minusgrader, men mycket mildare än tidigare i veckan.

Senare på dagen sägs det bli molnigt och regn (?). Hoppas att de har rätt. Det skulle nog hjälpa till med snösmältningen.  

Jag vill åka och handla, ut bland folk, besöka biblioteket. Ja, göra helt vanliga saker, som jag inte har kunnat göra på ett bra tag.

Småfåglarna sjunger dock sina glada drillar utanför. Det kommer att bli vår iår också. Det är nog bara jag som är otålig. 

Inte undra på egentligen, vi är inte vana vid så snörika vintrar som det har varit andra året i rad.


Tänk så fort veckan har gått, redan torsdag. Jag har inte gjort något speciellt, inget utöver mina vanliga rutiner. Trots det tycker jag att första halvan av veckan har gått ovanligt fort.

Det är nog bäst att jag fortsätter mina rutiner med att göra ordning min frukost. Idag blir det precis som vanligt, thé och rostad fullkornsbröd. Det är ju bara thésorten och pålägget som växlar efter humör. Tur att jag har en hel del att välja på.


   /Julia

Av Julia - 16 mars 2011 13:30


  


...det var kallt inatt dryga 10 minusgrader. Men nu skiner solen för fullt och termometern visar +7,1 grader. Fast jag tror att solen når västra sidan av huset, även om solen skiner bara lite snett in genom gavelfönstret.


Jag vaknade något senare idag, det gör ju inget, jag har ju inga tider att passa.

Bara göra det som faller mig in.

Det jag skulle behöva göra är att putsa fönster och det kan jag inte. Får se om jag kan få maken att ge dem en duvning i helgen. Han är dock usel på att få dem rena   , men snart är det dags att gnugga små hål för att se ut alls. Nog kan han få dem något renare i alla fall. Jag får se om han har lust att göra det. Med lite övertalning gör han det nog, jag får pejla läget innan jag frågar   .


Till frukosten såg jag    en gång till. Visst är det synd om de arma människorna i Japan, men jag kan ju inte hjälpa dem. Jag orkar bara inte lyssna och se deras elände timme efter timme, dag efter dag.

Kalla mig gärna självisk, men jag tycker att jag har fullt upp med mitt. Jag vill inte må dåligt för deras skull också, den energin har jag inte.


Jag har nog med att klara mina dagar med de syslor som måste utföras. Jag har ju ingen hjälp alls från söndag eftermiddag till fredag, vill heller inte ha nån, men det är nog för mina krafter.Att fixa min tillvaro med katterna är ungefär det jag orkar varje dag. 


Ha en fin och solig onsdag ni också!!!

   /Julia

Av Julia - 15 mars 2011 19:50


  


...jag har aldeles glömt bort mitt löfte om att visa vår pytte lilla digitala videokamera.


Här är den

   och så här ser "insidan" ut

   Den står ju framför min laptop, ni vet väl hur liten rutan som fungerar som mus är. Då ser ni hur liten kamern är.


Filmsnuttarna jag har tagit med den är helt OK, men stillbilderna var inget vidare.


Skönt att ha fått en ny kamera. Jag börjar allt mer komma underfund med funktionerna. Bra att den "tänker" lite själv. Jag behöver inte manuellt stänga av blixten, då jag fotograferar genom det lindrigt rena fönstret, som på den gamla. 


Jag har tagit några bilder idag med både genom fönstret

  

  och då jag satt i dörren när jag vädrade

   Soligt och fint idag också

   och några plusgrader.


Inte lika varmt som igår, men 3-4 plus i alla fall. Undrar om det blir lika kallt inatt som den gågna natten... det är inte otänkbart. Just nu visar termometern -5,0 grader. Risken för det är ju uppenbar.


Nu tänker i alla fall jag göra kväll. Jag ska ta mig en skön dusch och krypa i säng med Bodil Mårtensson's

   Bok nummer 2 med kriminalkommissarie Joakim Hill vid Helsingborgspolisen.


Ha en forsatt trevlig tisdagskväll!


 

/Julia

Av Julia - 15 mars 2011 07:45


 


...det är riktigt kallt ute, termometern visar -7,9 grader. Definitivt mycket kallare än den senaste veckan. Jag funderar om temperaturen orkar över nollsträcket senare under dagen. Meteorologerna spår några plusgrader i alla fall. Vi får väl se hur rätt de får   . Oftast på vintern är det kallare vid klart och soligt väder.


Jag vaknade tidigt idag också. Dessvärre har jag ganska ont också, men det går ju över under dagen med min träning. Mina liggande övningar har jag gjort. Det gäller att fortsätta med resten lite i taget.


Det är tragiskt med tsunamin i Japan, att det dessutom händer det som sker i kärnkraftsreaktorerna är mycket olyckligt. Som om inte naturkratastrofen räckte för de stackars människorna. 

Nu får folket information och rekomendationer från regeringen i alla fall, som är känd för att vara mycket förtegen. Hoppas att det inte blir värre. 


Min dag kommer att lunka på med bok, korsord och lite spel, jag kommer kanske att följa fler nyhetssändningar än vanligt på grund av läget i Japan. 

Under tsunamin runt Thailand var TVn på från morgon till kväll, riktigt så blir det inte nu. Kanske för att jag aldrig haft tillfälle att besöka Japan någon gång, medan vi har promenerat runt på nån av stränderna i Thailand. Det kändes närmare, fast maken har varit i Japan ochTokio vid 2 tillfällen på 70-talet under hans år på Gripsholm.


Visst tänker jag på dessa stackars människor som bor på de farligaste platserna i nord östra Japan. Jag tänker speciellt på alla barn som har förlorat inte bara sitt hem, utan också föräldrar.


Nu ska jag först och främst kolla mitt blodsocker och sedan göra frukost. Det är dags att börja med théet och fixa smörgåsarna. Jag är hungrig.


   /Julia

Av Julia - 14 mars 2011 15:00


  


...det blev fint och soligt idag också. Trots den väldigt gråa början.Termometern har krypit upp till +6,2 grader nu strax efter 3.


Jag har tagit ett par bilder från ytterdörren

   Lite i motljus, tack vare solen

och

   de glädjande och allt större ringarna runt träd och buskar.


Härligt med solsken och meteorologen sa att det kanske är vår här med. Vår enligt dem, det vill säga dygnsmedeltemperaturen är över 0 grader i 7 dagar i följd. 

Visst, men det hindrar inte att det var frost inatt också. Visserligen bara några minusgrader, men dock.


Jag har gjort det enkelt för mig till lunch. Stekte en enkel omelett och åt en ostmacka med tomat till. Drycken blev en kopp med mint-thé. Gott och alldeles lagom jobbigt för mig idag. Jag iddes inte göra nåt mer avancerat. Mätt blev jag och det var det som var meningen.

Efterrätten bestog av en blodapelsin och mellanmålet blir en banan om en stund.


   /Julia

Av Julia - 14 mars 2011 08:30


  


...temperaturen är +1,2 grader utanför fönstret denna gråa måndagsmorgon. Med låga moln och regnet (?) hänger i luften. Sådana här gråa dagar brukar maken säga att till och med vädret är måndag.

Hur resten av dagen blir återstår ju att se, någon väderprognos har jag inte sett eller hört än. Egentligen kvittar vad meteorologerna säger, det blir ju som det blir. Det är absolut inget vi kan göra nåt åt ändå, det är bara att gilla läget.


Det händer väl inte så mycket hos mig idag. Jag ska göra min vanliga träning, spela mina spel på fejjan, lyssna färdigt på deckaren maken hade med sig i fredags.    den är spännande och kommisarie Joakim Hill är en trevlig polis. Han, hans kollegor och numera hans växande familj är huvudpersoner i Bodil Mårtensson's trivsamma deckarserie. denna bok är den fjärde boken vi har på Mp3-CD i serien.


De har getts ut i en "pocket-typ" av ljudbok i lite enklare utformning. CDn ligger i en pappfodral och inte i nån flådig förpackning, som böckerna om Ayla (fast de var ovanligt billiga. bara 149:- per bok, den nyskrivna avslutande boken kommer att kosta dryga 200:-).

Priset är ju mycket lägre också (89:-), vilket passar vår magra plånbok perfekt. Det är ju innehållet som är viktigt, inte förpackningen.


Annars kostar inte ljudböcker mer än motsvarande "vanliga" bok. Oftast kommer dessutom nyutgivna böcker i båda formaten samtidigt.


Jag har sett en bild på den sjätte boken i serien  på svenska. Utgivningen blir den 29/3 på alla språk och format världen runt.   

Jag ska köpa min bok    som ljudbok på Mp3-CD, precis som de andra 5. Skönt att ha en hel bok på en, ibland om boken är väldigt lång på 2 CD.


Boken är beställd och den kommer med maken helgen i vecka 13. Gissa om jag längtar efter att höra upplösningen på den långa berättelsen.


Théet har dragit färdigt, mackorna väntar på att rostas, lika bra att sätta fart så jag får lite mat i magen.


   /Julia

Av Julia - 13 mars 2011 07:30  


...temperaturen ha sjunkit under natten och är -4,1 grader just nu. 


Det var en underbar vinterdag igår med hopp om kommande vår.

Jag kunde inte låta bli att ta en bild på termometern innan solen låg på på den sidan av huset.

  


Jag bad maken att ta med sig kameran och ta några bilder runt huset.


Smulan och Amanda har början till barmark

   i rastgården. Vilket förklarar smutsiga och inte länger så kritvita tassar när de kommer in.


Men annars är det mycket vinter kvar

  men allt mer kommer fram ur den snö som gömmer det mesta.

   Ringar runt trädstammar och buskar, stenar börjar bli synliga.

Vår lilla skällis med lyktan

   börjar synas allt mer igen.


Vi hoppas att de värmande plusgraderna fortsätter och den nederbörd som komma skall är bara i formen av regn. Jag satt en stund i solen på verandan, den värmer faktiskt, men det var kallt trots 8 plusgrader, men solens värme kändes igenom svarta byxor. Skönt ändå med lite frisk luft.

Snön som ligger är dock fortfarande ett par dm djup, så det dröjer några veckor till innan jag kan ta mig fram med min elrullstol.


Tänk att livsandarna vaknar igen när vårsolen gassar och småfåglarna håller koncert i trädgården.

Alla bakslag i vädret tar man nästan som en personlig förolämpning. Det känns som om man blir lite lurad. Fast der är ju bara mars än och aprilväder vet man ju kan ge precis vad som helst. Allt ifrån fina försommardagar till snöstorm på bara några timmar. Men hoppet om kommende vår och sommar finns ju där!


Maken hade en deckare med sig också.  . Jag vet att du är ensam är den fjärde deckaren vi har av Bodil Mårtensson om kommisarie Joakim Hill. De andra är En chans för mycket, Torpeden och Bäckmörker.

Jag tycker om hennes lite annorlunda deckare.


Nu är det lika bra att sätta på thévatten. Jag behöver frukost när jag tar min morgonmedicin. Mitt blodsocker ligger på 5,2 denna morgon.

Maken sover gott i sällskap med Smulan och Amanda. De är så fina alla tre där dom ligger. Mitt livs kärlek och mina (p)älsklingar!


Hoppas att ni får en:

   /Julia

Presentation


Mina (p)älsklingar
Smulan sitter upp och Amanda ligger ner.

Klockan är:

Klicka på tassen på olika ställen å se vad som händer!

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2012
>>>

Dagens väder

MATA HAMSTERN! Klicka nånstans i bilden, så ramlar en matkula ner som den äter upp!

Fyrbenta vänner

Bloggvänner

Kattlek *fniss*

Fråga mig om du vill veta nåt :)

2 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

Tassa in å skriv en rad

Jag på "Fejjan"

Vänner som har hälsat på


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se