Hjulia, huller om buller

Senaste inläggen

Av Julia - 29 mars 2011 18:59...det har varit lite mycket idag. Jag har pulat med datorn hela dagen. Har fått ett program som jag kan kopiera DVD-er till datorn på ett enkelt sätt. Men det är inte så enkelt innan man kan det   ... men jag lär mig väl...  


Dessutom har distriktssköterskan varit här och lämnat lite lancetter som glömdes i mitt nya paket med mätstickor för att kunna mäta mitt blodsocker. Vilka idioter som sänder mätstickor, men inga lancetter (pyttesmå nålar som jag stoppar i en "penna" för att få fram en bloddroppe)... vad hade de tänkt att jag skulle använda för att sticka med??? Kökskniv???


Jag ringde genast igår och berättade för sköterskan att nu när mätstickorna äntligen hade kommit efter dryga tre veckor och två beställningar från hennes sida, så fattades lancetterna i paketet. 


Hon var inte glad!!! Hon var gullig och kom med några och beställde dem för tredje gången... Den här gången bara lancetter och sa till att genierna som skickar ut hjälpmedlet att de måste skicka allt nästa gång. Både mätstickor och lancetter!


Jag får ju beställa dem själv enligt recept som hon skriver ut och sänder till företaget som har hand om dessa saker. Jag får första sändningen automatiskt varje år, sen är det jag som sköter det en gång i kvartalet, men mitt förra recept var förbrukad och måste förnyas.

Fy så krånglit det låter när man skriver och försöker förklara   . Hoppas att ni förstår vad som hände, annars får ni fråga!


Ni får ha en trevlig kväll!


/Julia  


Av Julia - 28 mars 2011 11:32...det har snöat inatt!!! 

Hur 17 ska vi bli av med eländet när det kommer nytt hela tiden?

     Igår (pekar uppåt) och så här ser det ut idag

   Jag blir galen


Lite kul var det att se Smulan vakta

mina nyskalade apelsinklyftor och chokladbitar.      


Jag äter gärna en chokladbit till apelsiner, jättegott tilsammans! Det finns ju choklad smaksatt med apelsin, så här är det nästan samma sak  .


Vädret är fint, termometern har masat sig upp till +2,4 grader i alla fall mot minugrader inatt.


Ha en fin dag, trots att det är måndag!

 /Julia   

Av Julia - 27 mars 2011 08:32...det är soligt, men kyligt, termometern visar -2,0 grader. Hoppas på + grader senare annars smälter inte snön och det är massor kvar.


Ni har väl inte glömt att ställa fram klockorna? Vi fixade de som stannade på grund av strömavbrottet genast när strömmen kom tillbaka, resterande 2 innan vi gick och la oss. Till och med vår självställande klocka går rätt.

Mins ni hur mycket jag svor över den i höstas  det tog 3 dagar innan den fixade till sig. Nu gick den rätt på en gång, fast den står på samma ställe som då.


Nu ska vi faktiskt äta frukost tillsammans, maken är vaken trots att det är tidigt. Enligt kroppens klocka i alla fall.


   /Julia     

Av Julia - 26 mars 2011 15:19En snabbis bara, för strömmen har gått för oss  


Vi undrade så vad som lät under bordet igår kväll

det var bara Smulan som låg och snarkade i igloon       


Jag bad maken att gå en runda med kameran

han tog lite bilder på "våren"  

I rastgården är det nästan snöfritt!!!


Det är strålande sol, men kyligt. Bara några plusgrader.

Men snön har minskat lite hos oss med!


 /Julia       

Av Julia - 25 mars 2011 13:45...det har blåst som 17 hela dan och natten. Det blåser fortfarande.


Fredagar är egentligen en lång väntan för oss. Maken/husse kommer ju vid 17:30-tiden. 

Han har sett bilderna på vädret dag för dag, han vet att rätt mycket försvann den gågna veckan. Trots det har vi mycket kvar. Det är kyligare idag än de senaste dagarna, bara ett par plusgrader och runt -1 inatt.

För en stund sen vräkte snön ner i ca 5 minuter och nu skiner solen igen, men det blåser lika mycket, termometern visar +1,8 grader.


Ha en fin fredag!

/Julia  

Av Julia - 24 mars 2011 15:15Lite fler bilder med löfte om

den vår som är på väg

    med stormsteg just nu.

   Vår lilla skällis med lyktan har en liten ring med barmark runt sig.


Nu börjar till och med jag tro på att det blir vår iår med  . Fast jag var tveksam länge.

Idag skiner solen och det är +6,5, men det blåser halv storm utanför. Det är inte skönt alls ute. Jag försökte att sitta i dörren när jag vädrade, men fy så det blåste.

Inte ens Amanda och Smulan ville gå ut dit, de stannade i dörren och blåste nästan tillbaka in. Bättre i reastgården, där det finn lite lä och gömslen!


/Julia  

Av Julia - 23 mars 2011 17:06...några av dagens bilder som jag tog  .


Dagens gäst:

   en av våra knasiga hackspättar låter sig väl smaka av talgbollen!

  

Dagens gosbild

   mattes gullungar!


Lite väder

   Det börjar att bildas lite gluggar i snömassorna äntligen


Vår lilla skällis

  syns nu helt och hållet, mysigt!


/Julia    


Av Julia - 23 mars 2011 11:00...solen skiner och termometern visar +8,5 grader på skuggsidan. En härlig vårvinterdag. Snön minskar synligt dag för dag, trots att det finns mycket kvar. Meteorologen sa nåt om regn till kvällen, vi får väl se...


Våran lilla skällis på tomten är fri från snö nu. Bild kommer kanske i eftermiddag. Jag har sovit gott, men vaknade stel och har lite ont, men det är väl så der är på morgonen oftast. Jag kryper ihop så mycket i sömnen, det gör väl sitt till. Övningarna hjälper i alla fall för att mjuka upp min kropp. Jag är lika envis som alltid och gör dem alla, även om jag ibland måste dela upp dem i flera omgångar. Tar jag det bara varligt, så går det bra. Att det tar längre tid, gör ju inget. Jag har ju inga tider att passa. Det får ta den tid jag behöver till dem, bara jag gör alla i rätt ordning.


Egentligen mår jag rätt bra, att det värker lite här och var är ju inte konstigt. Jag är ju rätt rörlig och klarar mig själv, långt bättre än många trodde när jag blev sjuk för snart tre år sedan.

Nu ska jag fortsätta att läsa dagen tidningar, sedan är det tid för dagens första promenad runt inohus. Fram och tillbaka till sovrummet ett par gånger med min bock till att börja med. Jag gör en runda i taget och vilar när jag behöver. Idag lär det bara bli ett varv med vila sittande på sängkanten innan jag går tillbaka till rullstolen igen till att börja med. Det är inte många meter, men jag orkar inte att gå långt och vill inte utmana ödet med att bli för trött för att gå till rullstolen igen.

Jag sparkar mig fram med hjälp högerbenet, fast jag har försökt att använda händerna för att ta mig fram. Det går ju lite vingligt, eftersom jag inte är lika stark i båda händerna och armarna. Ibland försöker jag använda mitt vänstra ben och fot också. Alla sätt är ju bra, det är träning även om det inte verkar så för en frisk person.


/Julia  

Presentation


Mina (p)älsklingar
Smulan sitter upp och Amanda ligger ner.

Klockan är:

Klicka på tassen på olika ställen å se vad som händer!

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2012
>>>

Dagens väder

MATA HAMSTERN! Klicka nånstans i bilden, så ramlar en matkula ner som den äter upp!

Fyrbenta vänner

Bloggvänner

Kattlek *fniss*

Fråga mig om du vill veta nåt :)

2 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

Tassa in å skriv en rad

Jag på "Fejjan"

Vänner som har hälsat på


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se