Hjulia, huller om buller

Alla inlägg under maj 2011

Av Julia - 6 maj 2011 10:45




...och den kom med soligt och fint väder, synd att det blåser! Termometern visar 11,9 grader i skuggan. 


Jag satt och funderade vad vi skulle göra för mat i helgen, bläddrade i mina mattidningar och i Datakokboken, en receptsamling från Allt om Mat som kommer på CD-skiva en gång om året. Den senaste versionen 2010/2011 innehåller drygt 10.000 komletta recept!


Jättepraktiskt, man fyller i vad som finns hemma och får massor med förslag på olika maträtter. Sedan kan man/jag hitta på och kombinera recepten med andra ingredienser. 


Jag tänker faktiskt prova att göra en Stroganoff med kycklingslårfilé som omväxling till korv och biff.

Vi tycker att såsen är så god, men är trötta på korv. Någon oxkött har vi inte i frysen, men däremot finns det både kycklifilé och kycklingslårfilé hemma.

Just lårfilén har blivit en favorit hos oss, den är mycket saftigare och blir inte lika torr som kycklingfilén kan bli.


Jag vill absolut ha ris till, medan maken äter helst potatis (till precis allting), därför blir det både och. Han äter inte pasta alls och ris vill han slippa också. Han är en typisk "potatis med kött och sås" gubbe  . Om jag äter nåt annat än potatis, då blir det alltid potatis till honom. Jag tycker bättre om både ris och pasta.


/Julia  

Av Julia - 5 maj 2011 15:15




...grått och trist idag också tyvärr. Termometern visar trots allt +10,7 grader . Det har ljusnat betydligt efter förmiddagens lätta regn. Det kom inte så mycket, men dock. Jag tror att det behövs lite väta nu.

Väderprognosen för helgen lät lovande, uppåt 20 grader och solsken, jaja det återstår att se hur det blir. 


Det ringde från hemtjänsten angående mitt trygghetslarm. Det ser ut som om de kommer med den på tisdag efter lunch. Jag vet ju inte om jag vågar lita på dem. Förhoppningsvis så blir det inga ändringar i planerna. 

Jag har tagit extra lugnt dessa dagar och är rätt så spänd när jag är uppe och ska gå några steg. Min gångträning ligger lite på is just nu. Jag vågar inte lika mycket som när larmet fungerade. Jag använde den inte, behövde inte göra det, men bara vetskapen att den fanns och nu saknas gör stor skillnad i min trygghet.

Jag får ta igen lite i helgen, när maken är här också. Då vågar jag mer, det vet jag. Äsch, det löser sig nästa vecka tror jag.


Jag gjorde en av mina älskligsrätter till lunch idag

   Jag kokade en liten hel blomkål i lättsaltat vatten och åt den med bara en smörklick på. MUMS!


Mina grönsaksutsväningar ägnar jag mig åt i veckorna, då jag är ensam. Maken är inte så förtjust i dem och visst får han slippa dem om han vill.


Jag bad honom fundera på vad vi ska äta i helgen. Jag har inga idéer just nu.Jag får bläddra lite i mina mattidningar och kokböcker och se om nåt lockar extra mycket.


 /Julia  

Av Julia - 4 maj 2011 20:48

...viktigt meddelande från Måns


Denne fina film har Max och Måns Husse gjort och vi fick låna den!


Mjauis  /Amanda-Bus  

Av Julia - 4 maj 2011 13:17




...det blåser och är ganska kyligt ute. Inte kul alls. Smulan och Amanda ligger i sängen och sover tätt tillsammans, som vanligt med andra ord.


Jag kände för att få skratta, vila öronen från mord och annat elände och satte i en bok som är garanterat roligt i min MP3-spelare.



Babben Larsson är så rolig! Bjuder på många goda skratt!


Träden runt om börjar få lite löv äntligen. Den första skira grönskan är så fin på våren. Det är små musöron på fruktträden också, snart blommar dom! Hoppas att vi får mycket plommon i år, Träden vilade förra året och de gav ingen frukt. Våra frukträd gör så. De ger rikligt med frukt vartannat år. Förra åter var det äppelträden som gav en riklig skörd.

Praktiskt att de är i "otakt", våra fruktträd. Gott om äpplen en sommar och gott om plommon den näst kommande. 

Maken ska rensa ogräs bland jordgubbsplantorna, så de kan växa sig stora och ge oss många goda gubbar till sommaren. Snart är det dags att byta plantorna och köpa nya. De har nog gjort sitt efter 7-8 år.


/Julia  

Av Julia - 3 maj 2011 10:45



... jag trodde knappt mina ögon, det snöade för fullt när jag gick upp i morse  .  

Jag lyckdes att ta några bilder på eländet!

 

Blir man inte galen, så säg.

Som tur är, var det inte så långvarigt och snön försvann snabbt igen.

Termometern har masat sig upp till +2,7 grader.


Det lär inte bli så mycket varmare idag, men de har lovat fint väder till helgen i alla fall.


Undrar var det fina vårvädret tog vägen som vi hade till påsken. Det har ju blivit kyligare allt eftersom dagarna gick i slutet av förra veckan. Smulan och Amanda gör det enda rätta, kryper ihop och sover bort det dystra vädret.


Jag lyssnar på bok som vanligt, men efter några timmar igår bytte jag från Ann Heberlein's bok mot Björn Hellbegr's Den enfaldige mördaren. Den är mycket muntrare trots morden än Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva. Den boken var definitivt inte i min stil, jag ledsnade på allt elände som hon beskriver. Jag var bara inte på humör för att lyssna mer, inte just då! Men jag kommer att lyssna färdigt på den om några dagar.


Vår nya lilla granne, Zirocco, rastade matte för en stund sedan, men efter bara en liten stund ville han inte alls vara ute mer utan pep och satte sig och gick inte ett steg till dit matte ville. När hon vände hemåt, då drog han matte allt vad han orkade. Han ville hem, in i värmen igen. Jag förstår honom!


/Julia  

Av Julia - 2 maj 2011 08:00




...termometern visar bara +2,9 grader än så länge och det spås eventuellt regn  till eftermiddan.


Idag händer det nog inte mycket hos oss. Jag har inga måsten, bara mitt vanliga träningsprogram som finns på agendan liksom varje dag. Jag kommer att lyssna på bok, idag väljer jag Ann Heberlein's bok Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva, en bok (självbiografisk?) om att leva med allvarliga psykiska handikapp. Den blir säkert intressant. Jag har ju hört talas om både boken och om författaren och på baksidan står det:


 

Bilden är lånad från nätet.


»Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva. En äkta apori, ett olösligt filosofiskt dilemma, en ångestskapande situation i sig bortsett från att det oftast är min ångest som driver mig mot insikten att livet är värdelöst och slutsatsen att det bör ändas. Det gör för ont. Ibland. Ibland är det bara outhärdligt. Denna vardag. Denna tristess. Detta fula liv. Det banala. Det dumma. Allt som ni inte förstår. Förlåt. Det var onödigt. Förlåt.«


Jag har inte läst någon av hennes böcker tidigare, jag vet inte hur hon skriver alls. Ämnet är väl inte direkt uppmuntrande, men mycket intressant. Fördelen är att man måste inte lyssna mer än man känner för.


Ha en trevlig måndag!


/Julia  

Av Julia - 1 maj 2011 12:45




...det är en kylig dag, molnigt och regnet hänger i luften. Termometern visar 9,8 grader. De grannar som vi har sett ute var väl påklädda med mössa och vantar, det behövs nog i blåsten.  


Maken har åkt tidigt idag, det är honom väl unt. Han jobbade hårt igår. Han hade nog lite träningvärk också, fast han förnekade det.


Jag ska inte göra nåt speciellt. Sitter här och lyssnar på Annika Sjögren's thiller Ur havet stiger vågorna från 2010. På baksidan står bland annat följande:

Ur havet stiger vågorna är en psykologisk thiller, där en tragedi uppdagar två trasiga familjers hemligheter.


Boken är spännande och det jag/vi hittills har hört är den att rekommendera. Jag har inte läst något av Annika Sjögren tidigare. Hon skriver bra och efter drygt halva boken stiger intrigen och spänningen allt mer. Jag lär nog få höra upplösningen innan jag lägger mig.


Det var en av böckerna som jag lånade på biblan i torsdags. Jag lånade också 2 deckare av Jo Nesbö, en av Björn Hellberg (tennis oraklet) som heter Den flerfaldige mördaren. Dessutom Stefan Einhorn's Vägar till visdom och Ann Herbelin's Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva,

Den senaste boken har jag hört talas om och när den fanns, så fick den följa med hem också.

Jag betar av dem en efter en. Varvar deckare med de andra två lite allvarligare böckerna.


Ha en skön söndag!


/Julia  

Presentation


Mina (p)älsklingar
Smulan sitter upp och Amanda ligger ner.

Klockan är:

Klicka på tassen på olika ställen å se vad som händer!

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Dagens väder

MATA HAMSTERN! Klicka nånstans i bilden, så ramlar en matkula ner som den äter upp!

Fyrbenta vänner

Bloggvänner

Kattlek *fniss*

Fråga mig om du vill veta nåt :)

2 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

Tassa in å skriv en rad

Jag på "Fejjan"

Vänner som har hälsat på


Ovido - Quiz & Flashcards