Hjulia, huller om buller

Alla inlägg under mars 2011

Av Julia - 7 mars 2011 07:45


  


...det känns att temperaturen har fallit under natten. Just nu visar termometern -4,7 grader, men det ska bli någon plusgrad under dagen har meteorologerna sagt. Annars pratar hon mest om lågtryck och snöbyar senare i veckan  . Jag hoppas innerligt att hon har fel. Jag vill ha barmark hos mig!!! 


Det blev ingen medalj för Sverige på 5 milen, hatten av för Norge. Nordtugg är fantastiskt duktig. Fast lite tjatigt att se honom som 5-6 under loppen och pang, så blixtrar han till i spåret sista biten och vinner. Egentligen vet jag inte om det är riktigt rättvist, men han hade ju åkt 5 mil som alla andra. En duktig taktiker, det är han.

Roligt att Jörgen Brink fick vinna Vasaloppet för andra året i rad. Ännu roligare att Anja Pärson vann störtloppet i helgen Nu kan hon avsluta (?) sin karriär på topp.

Nu är skidsäsongen nästan över också. Skidskyttarna har sin VM och fortsätter sina sevärda tävlignar i veckan. Tävlingar jag gärna tittar på, eftersom det är inte bara skidåkning de ska vara duktiga på, de ska kunna skjuta bra också. 2 svåra moment att klara.


Annars händer inte så mycket hos mig. Inga måsten, bortsett min vanliga träning, tjatigt jag vet, men jag måste.

Nu måste jag fixa nåt att äta. Kanske gröt för en gång skull, jag tycker att det är gott nångong ibland. Havregrynsgröt med mitt äppelmos, godis. Det går ju så fort i micron, klart på 2 minuter och bara tallriken att diska, inga kletiga kastruller som förr i tiden. 


   /Julia

Av Julia - 6 mars 2011 07:15


  


...jag har sovit lite oroligt inatt och vaknade tidigare än på länge, man skulle kunna tro att vi själva skulle ut och åka de dryga 9 milen från Sälen till Falun.

Med bil möjligen, men absolut inte för egen maskin. Fast jag beundrar dessa män och kvinnor som tappert åker skidor denna långa väg. De flesta tar ju nästan hela söndagen på sig och har tränat länge för att orka, beundransvärt!


Jag smög upp som vanligt, men maken har varit ett varv till badrummet och jag har låvat att säga till strax före ½8, då TV sändningarna börjar.

Vi har tänkt om lite vad frukosten beträffar, det blir våfflor istället. Dem kan vi grädda vid bordet. Våffeljärnet kan stå på kanten och ingen behöver stå vid spisen. Men vi börjar nog med thé och rostad bröd som vanligt och väntar med våfflorna till lunch. Blåbärssoppan väntar på att värmas lite när suget efter energi sätter in   under förmiddagen.


Ha en härlig sporthelg.Skid VM avslutas idag med herrarnas 50 km.  Förhoppningsvis med nån svensk medalj.


Solen är på väg upp och termometern visar -4,5 gredar. Det blir säkert en fin vinterdag!


  /Julia 

Av Julia - 5 mars 2011 07:46


  


...termometern visar blygsamma +0,5 men det är lovande för flera plusgrader senare på dagen.


Sten-Smulan är jättefin, fast vi vet inte riktigt var vi ska placera henne. För tillfället ligger hon på fönsterbrädan, i fönstret bakom datorn, Maken talar om att eventuellt placera henne på av hyllan åvanför fönstret. Han tror att att den håller för tyngden. Stenen väger ju dryga 5 kg. Men jag är lite tveksam, jag vill gärna ha den i synfältet. Nu behöver jag bara lyfta blicken. Det löser sig   .


Originalet    och kopian    visst är de fina!!!


Vilken sporthelg vi har att se fram emot. Både Skid VM och Skidskytte VM. Det börjar med herrarnas sprint i skidskytte, sedan damernas 30 km idag och Vasaloppet + herrarnas 50 km imorrn. 

Att titta på Vasaloppet har blivit nåt av en tradition för oss. Inte ens blåbärsoppan kommer att fattas   . Den ska jag koka idag av blåbären maken plockade i somras och finns i frysen, sedan är det bara att värma på den lite och njuta av den imorrn. Gott.


Men nu är det hög tid för lite frukost. För mig thé och rostad bröd får se om maken vill ha något mera, kanske några kokta eller stekta ägg. Det finns bacon också om nu maken skulle vara sugen på "hotellfrukost". Fast vi har planerat att äta "pancakes" med lönnsirap och bacon till morgondagens frukost. Jaja, det visar sig väl.


Hoppas att ni också får en solig och fin lördag!


   /Julia

Av Julia - 4 mars 2011 18:34


  


Nu har maken kommit och med sig hade han sten-Smulan

   En någorlunda visbar bild blev det i alla fall.

Bilden på mötet med katterna får vänta tills vi har en "riktig" kamera   men det kommer, var så säkra!


Nu ska vi fixa lite varma mackor och sätta på lite thé till. Sedan ska vi koppla av till kvällens underhållning.


Veckans avsnitt av

  

Morden i Midsomer.


Verkar vara ännu ett avsnitt som vi har missat!


   /Julia

Av Julia - 4 mars 2011 07:45


  


...uppe med tuppen denna lite gråa fredag. Idag händer många roliga saker. Höjdpunkten är ju att maken kommer. Med sig kommer han att ha Smulan. Fast detta kräver en liten förklaring, för visst finns Smulan och Amanda alltid  hos mig.


Men denna Smulan kommer att finnas för evigt. Hon är målad på sten 

   Hon är målad av Margareta efter flertalet fotografier. Bilden åvan är en första titt som Margareta skickade. Stenen är halvfärdig där.

Här är ytterligera några bilder från konstnären som jag har fått under arbetets gång.

SMULAN ur olika vinklar efter lite ändringar

  

   Lite uppifrån

Här är hon färdig och 

   kan börja sin långa resa till matte.


Husse hämtade henne igår på utlämningstället och han har henne med sig när han kommer i eftermiddag. Jag bad maken att väga stenen bara på kul. Den är tyngre än originalet, lite drygt 5 kg. Smulan av kött och blod vger runt 4-4,5.


Oj så spännande det blir att se vad Smulan och Amanda kommer att säga om denna Smula av sten.


Fler bilder kommer. Jag ska försöka föreviga första mötet med denna fina stenkatt och våra av kött och blod om jag kan.

Belysningen är ju lite si och så med här, hoppas att bilderna blir bra med vår lilla pytte apparat för nån digitalkamera har vi inte längre.


Det kommer att köpas en ny så fort vi får lite pengar över.

Den kommer inte att få kosta så mycket, men priserna har gått ner och det finns säkert nån för en ganska billig penning, som fungerar bra och är enkel att hantera.

Jag är ju ingen fotograf, utan knäpper en bild då och då på kul. Motivet har oftast varit Smulan och Amanda. Vad pixlar och sånt är har jag knappt nån aning om. Jag tänker inte göra några jättestora bilder eller förstoringar, där upplösningen har någon betydelse.


Ta dig tid och titta in på Margaretas hemsida, se hennes fantastiska arbeten. Hon målar djur på sten och målar tavlor, hon tar beställningar. Det är via hennes hemsida som jag beställde vår sten Smulan. Efter ett tips från en bloggvän.


Jag skickade ett mail, frågade om priset och fraktkostnaden. Det var överkomligt och får bli en present till oss själva, från oss  


Nu börjar solen att komma över horizonten hos mig och letar sig in genom de 2 österfönster vi har. Det är lika bra att jag fixar min frukost.


   /Julia

Av Julia - 3 mars 2011 11:11


  


...strålande sol och +2,8 grader i skuggan. Kan det vara en försmak av våren ???


Synd att jag inte kan ge mig ut på en promenad. Det finns massor med snö kvar och vår lilla skällis med lyktan är fortfarande begravd. Det var så hoppfullt för några veckor sedan, då han syntes, men de senaste rikliga snöfallet har gömt honom igen   . Hoppas att värmen (?) håller i sig, att det fortsätter att vara plusgrader i alla fall.

Plusgrader, solsken och blåst är en bra kombination för att snön ska smälta. Vi får väl se hur det blir, men det är i alla fall mars och det är definitivt ljusare morgon och kväll. En klar förbättring.


Snart börjar dagens sändningar från skid-VM och skidskyttarna sätter igång med sitt VM  idag. Kul att få se på dem också. Hoppas att det går bra för alla Svenskar som tävlar idag.


   /Julia

Av Julia - 2 mars 2011 07:45


  


...termometern visar just nu -11,1 grader, men meteorologen lovar nägra + grader framåt dagen. Annars är det strålande solsken ute.

  

Någon snö ska vi inte få säger samma lärde och de kommande dagarna kommer det bli mycket mildare. Runt 4-5 grader varmt. Jaja, vi lär få se hur det blir.


Idag är ordningen återställd. Jag vaknade vid 7 och gick upp, Min frukost är på gång, en del av min morgongymnastik är avklarad, de liggande övningarna brukar jag göra allra först, men sedan är resten utspridd under hela dagen. Jag tar det varligt och chansar inte. Jag riskerar inte att ramla, det finns inte i min värld.


Nu har mitt thé dragit färdigt, brödskivorna ska rostas, sen är det bara att bestämma mig vad jag ska ha på dem.


Det blir en del TV och skid-VM idag med. Hoppas att det går bra för de våra. Norge har väl fått full utdelning hittills. De har varit jätteduktiga.


Nej det är lika bra att sätta fart, så jag får lite mat i magen.


   /Julia

Av Julia - 1 mars 2011 12:30


  


...oj så gott jag har sovit och länge. Klockan var en bit över 8 innan jag vaknade. Jag var visserligen en tur till badrummet vid 6-tiden, men gick och la mig igen och somnade om. Vanligen om jag vaknar efter 6 går jag upp, men idag kändes det rätt att somna om.

Enda nackdelen är att min dag blir lite förskjuten, men vad gör det, jag har ju inga tider att passa. Jag har inga måsten bortsett från min dagliga träning. 

Min dag går som vanligt med att lyssna på bok, lösa korsord, spala mina spel på fejjan och nu under VM TV med skidtävlingar. Det blir 15 km för herrarna idag vid 13:00. Den ska jag inte missa. Förhoppningsvis hamnar nån av våra killar på pallen idag, när det inte gick så bra för tjejerna.

När jag tittar på TV har jag antingen datorn på eller en korsord att lösa. Som jag sa tidigare, gör jag sällan bara en sak i taget. Blir liksom lite rastlös då. Korsordet eller datorn är en bra komplement till TVn, eftersom jag inte kan handarbeta längre. Jag provade att sticka igen med min vänstra hand orkar inte många maskor och jag blir så frustrerad... men övning ger ju färdighet. Så jag provar regelbundet.


Jag har fått lära mig massor på nytt igen sedan jag fick stroke för snart 3 år sedan.


Mycket gör jag annorlunda än förut, men så länge det fungerar för mig, är det bra. Här finns ingen som kan säga att "så där kan du inte göra"...

Gissa hur många gånger jag hörde det på sjukhuset... Jag svarade alltid "vaddå inte kan, jag gör som jag vill och klarar, ge 17 i att kritisera".

Så länge jag klarade det jag ville, även om det var på för dem konstigt sätt var det bra. Nöden har ingen lag och är uppfinningarnas moder   och så länge det fungerar för mig så ge katten i hur jag gör.


Ni får ha en trevlig eftermiddag!


   /Julia

Presentation


Mina (p)älsklingar
Smulan sitter upp och Amanda ligger ner.

Klockan är:

Klicka på tassen på olika ställen å se vad som händer!

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Dagens väder

MATA HAMSTERN! Klicka nånstans i bilden, så ramlar en matkula ner som den äter upp!

Fyrbenta vänner

Bloggvänner

Kattlek *fniss*

Fråga mig om du vill veta nåt :)

2 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

Tassa in å skriv en rad

Jag på "Fejjan"

Vänner som har hälsat på


Skapa flashcards