Hjulia, huller om buller

Alla inlägg under februari 2011

Av Julia - 23 februari 2011 08:00


 


...idag visar vår termometer -21,7 grader   . Tar kylan aldrig slut nån gång??? I England är det +11 grader!!!Himmel vad vi längtar efter plusgraderna, mer än vanligt faktiskt. De har låvats mildare = mindre minusgrader senare i veckan, undrar om de får rätt?

Visserligen har många skolbarn sportlov, men det räcker mer än väl med kyla och snö. Inte heller de njuter av lovet utomhus när det är så kallt. Innomhus är det behagligt, men att vara ute - nej tack.  


Jag minns en resa jag gjorde för länge sedan (1995) i början av april. Jag var i London i några grader, där blommade påskliljor och tulipaner i trädgårdarna, sedan åkte jag vidare till Chicago och hamnade i 1 dm snö i lågskor och 5 minusgrader. Gissa om jag blev förvånad över väderväxlingen, men som tur var åkte jag vidare efter 2 övernattningar till Los Angeles med tåg som tog mig 2½ minnesvärda dygn (Chicagoexpressen). Där var det som Svensk sommar, härligt.


Min dag kommer att gå som vanligt, jag spelar mina spel på fejjan, lyssnar på bok och kanske tittar på nån film. Jag får se hur det blir. Jag har ju inga måsten, så jag tar som det blir.


Smulan och Amanda ligger kvar på och i min slarvigt bäddade säng, som vanligt. Småfåglarna sover nog också, för jag ser inga. De kommer nog.

Solen däremot är på väg upp och skiner in genom badrums och sovrumsfönstret. Lite positivt är det i alla fall.


Nu har mitt thé dragit färdig, dags att göra några mackor och äta frukost.


   /Julia

Av Julia - 22 februari 2011 08:45


  


...temperaturen har åter sjunkit, idag är det -13,7 grader utanför fönstret. Att det var måndag igår märktes.


Först märkte jag att min vanliga sladdlösa telefon hade gett upp. Den laddar inte och jag vet inte vad detta beror på, den funkade på söndagen. Jag brukar ha den till hands vid 11-tiden då maken ringer.

Min mobil ringde och en lätt stressad make i andra änden frågade om det hade hänt nåt. Inget annat att telefonen strejkar, men varför fungerade inte den på väggen??? Den borde ha ringt tyckte han. Mobilen var hans nästa försök och när jag talade om att det verkar vara den trådlösa som har gett upp och jag mår bra, drog han en lättnades suck.


Nu började jag undersöka saken, den trådlösa fick vara för den kunde jag inte göra nåt åt då sladdarna finns under bordet, men varför ringde inte den på väggen??? Bara för att jag stängde av ljudet på den för jätte länge sen och har glömt bort det.

Nu är ordningen återställd, det vill säga att väggtelefonen ringer igen.


I morse gick "pennan" jag sticker mig i fingret med sönder, fjädern la av. Vilken tur att jag hade kvar "blåa svampar" sen jag låg på sjukhus. Jag fick med mig såna när jag hade permission. Så jag ringde min distriktssköterska och talade med henne. Jag behöver fler mätstickor också, hon har lovat att beställa det jag behöver åt mig.

   Den trasiga pennan och bredvid svampen.

Jag behöver dem när jag mäter mitt blodsocker varje morgon. Tur att jag har svampar så de räcker tills jag får ny penna och lansetter. 


Hoppas att ni slapp trasiga grejer, när saker går sönder sker det alltid i serier... undrar vad som ska lägga av här näst. Det brukar vara tre i taget...


   /Julia 

Av Julia - 21 februari 2011 07:26


  


...det är en grå men lite mildare morgon. Termometern visar -6,7 grader och det har snöat lite under natten. 


Smulan sitter och tittar på småfåglarna när de äter frukost i gavelfönstret bakom datorn och Amanda ligger och sover i min varma säng, hon ville inte flytta på sig, så jag bäddade in henne   , hon ligger som en liten bula under filten i en slarvigt bäddad säng.   

Jag låter henne vara, hon kommer när hon har sovit färdigt, jag vet att hon kan ta sig ut om och när hon vill.


Jag har inga måsten idag. Innan maken åkte hjälptes vi åt med snabeldrake och dammtrasa.


Jag fortsätter att lyssna på Aylas öden och äventyr ett varv till och längtar efter den sjätte boken som kommer om ca en månad. Annars kommer jag nog inte göra så många knop.


Mitt stående vid spisen och kycklingsgrytan i lördags känns lite fortfarande i kroppen, men det är inte så farligt att jag behöver några extra tabletter, som jag behövde igår, men det räckte med ett par Alvedon.

Maken ser ju om jag har ont, fast jag försöker att inte visa det. Han kan ju inte göra något ändå, ingen idé att göra honom orolig.


Nu ska jag sätta fart och göra ordning min frukost. Jag behöver äta lite känner jag. Mitt blodsocker ligger normalt och det är skönt. 


   /Julia

Av Julia - 20 februari 2011 10:08


 


...ännu en kall natt. När jag gick upp vid ½8 var det -22,4 grder   , nu är det "bara" -12,8.


Vi åt frukost tillsammans idag, jättemysigt. Jag väntade lite, så maken hann vakna. Det är nåt speciellt att äta frukost tillsammans.


Jag var så glad att Smulans mage inte bråkade när de fick mjukmat 2 ggr igår. Vi håller med Stationskatterna om att det är alldeles för lite sås och gele till maten.

När dom fick resterna  på kvällen, slickade Smulan i sig såsen innan hon åt lite, medan Amanda slök det hon kunde utan urskilljning tills hon var mätt.

Det var lite kvar på tallriken när de hade ätit färdigt, givetvis utan sås, den hade ju Smulan lapat i sig   och  mot min vana så lät jag det stå kvar på golvet. Imorse var fatet tomt, inte riktigt så ren som efter första gången, men tomt.

När jag tog bort den kom de och såg frågande på mig... Får vi inget mer   ??? Men jag vill inte utmana ödet, de får nöja sig med torrisar idag. De kommer att få kokt fisk imorrn, de får dela en torskblock med mig  . Jag tänkte äta min med ägg och persiljesås, mums för både matte och månsar.


Ni får ha en härlig Söndag, hoppas att   skiner lika fint på er, som på oss!


   /Julia

Av Julia - 19 februari 2011 13:00


  


...vi har fått mjukmat *svansdansar*. Det händer så sällan eftersom Smulans mage brukar protestera. Men idag fick vi det vid 10-tiden och än mår vi jättebra!

Matte behövde nog inte diska fatet vi fick det på för vi lämnade den lika fint som innan hon la upp maten på den. Jättegottis var det! Vi fick oxfärs i gele mums!!! 

Jag vet att det finns mer i kattongen, hoppas att matte serverar det som är kvar ikväll. Fast lite tveksam är jag nog för de ska äta kyckling, som är så gott själva till middag. 


Vi har fint och soligt, men kallt, matte säger att det är -6,2 grader ute, men vi har varit ute i rastgården och hälsat på solen lite i alla fall. Nu ska vi sova en stund.    Natti-natti!


Mjauis  Amanda-Bus

Av Julia - 19 februari 2011 07:45


  


...det är nästan lika kallt som när det var kallast, idag visar termometern -24,7 grader   . Det känns genast på något sätt inne också trots att det är lite drygt +20 grader. 

Ibland undrar jag om denna långa och kalla vinter någonsin tar slut. Men det gör den som det alltid gör, fast visst känns det lite vemodigt just nu medan der är så kallt och så snörikt,


Igår kom maken som vanligt och hade med sig allt jag bad om (som alltid   ). Jag fick bananer och en stor påse med apelsiner. Han köpte bröd, pålägg, en plastkorv med marmelad och Lätta.

Vi hade en djupfryst pizza Mexicana (hur det nu stavas   ) i frysen och den tog vi fram, förbättrade lite med lök och mozarella och åt till:

kvällens underhållning

  

DCI Tom Barnaby och DS Ben Jones

Den här gången skulle polisgänget ut i skogen och "leka", lära "känna" varandra på "riktigt", vilket Barnaby var så lagom förtjust i. innan liken började dyka upp och avbröt förbrödningen till den stroppiga "Chefens" förtret.

Detta avsnitt hade vi missat också (om)när den gick på TV. Kul med "nyheter".


Idag har vi inga måsten, utan vädret får avgöra vad vi ska hitta på. Jag gör väl det som jag alltid gör. Sitter vid datorn, lyssnar på bok. Om vi ska se nån film får maken bestämma. Det finns kanske nån sportsändning också, jag har inte sett tablån än. Skidskytte gillar vi skarpt!


Nu är det lika bra att jag börjar sätta på théet, jag behöver lite frukost. Ha en fin vinterdag!


   /Julia

Av Julia - 18 februari 2011 08:00


  


...äntligen fredag. Det snöar och termometern visar -10,7 grader. Det kommer säkert att bli något mildare senare på dagen, de spår kring -7 för dagen, jaja vi får väl se.


Idag väntar vi på maken och den post han har med sig. Året Runt med korsordsbilagan är en av återkommande roligt. En annan är veckans Morden i Midsommer    den får, som vanligt stå för underhållningen i kväll.

Han har fått veta vad vi behöver, det är inte så mycket idag. Frukt, bröd och lite pålägg, det är nog allt.  

Nu ska jag sätta på théet och rosta ett par skivor fullkornsbröd, tills de är färdiga får jag bestämma vad jag vill ha på dem   . Det blir nog lemon curd och ost på den ena och rökt kalkon på den andra. Mums!


   /Julia

Av Julia - 17 februari 2011 08:15


  


...den värsta kylan verkar ha gett med sig. Det är -5,6 grader än mer "vanlig" vinter-temperatur för mig. 


      


Jag läste hos Dui och Deco att deras matte frös så mycket, så jag tipsade om

     varma tofflor och Henry


Jag fick Henry först, strax efter jag kom hem från sjukhuset, tofflorna nåt år senare, Det är vete och lavender i dem, jag stoppar in dem 90 sekunder i micron och de håller värmen i 2 timmar och doftar ljuvligt. Jättemysigt och lagom varmt.  

De är köpta här både tofflorna och nallen. Numera finns nallen i flera utföranden som får och, sovande björn med flera, liksom tofflorna finns i flera färger för både damer och herrar, de är lämpligast när man sitter/ligger still. De är lite knöliga att gå i. Vetekornen som finns i dem känns i sulan när man går.


      


Det blir säkert en fin dag. Solen skiner och det är vindstilla. Jag har inga måsten, men jag tar nog ett varv med sopborsten runt torrisautomaten, jag fattar inte att Smulan och Amanda lyckas skräpa ner där. Små små bitar av torrisar ligger å skräpar runt på golvet. 

Nu är mitt thé färdig och det är bäst att fixa ett par mackor till så jag får frukost.


   /Julia

Presentation


Mina (p)älsklingar
Smulan sitter upp och Amanda ligger ner.

Klockan är:

Klicka på tassen på olika ställen å se vad som händer!

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Dagens väder

MATA HAMSTERN! Klicka nånstans i bilden, så ramlar en matkula ner som den äter upp!

Fyrbenta vänner

Bloggvänner

Kattlek *fniss*

Fråga mig om du vill veta nåt :)

2 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

Tassa in å skriv en rad

Jag på "Fejjan"

Vänner som har hälsat på


Skapa flashcards