Hjulia, huller om buller

Alla inlägg under november 2010

Av Julia - 18 november 2010 19:24


  


...sitter och väntar på

"bakom kulisserna på den senaste Harry Potter filmen"

  

som börjar kl 20:00 på kanal 5.

 Boken är ju uppdelad på två filmer och del ett har premier i helgen.


Jag kommer inte att kunna se filmen på bio, utan får vackert vänta tills DVDn kommer. Som med alla de andra 6 filmerna. Gissa om jag blir sugen att se dem igen.

Tur att maken gillar filmerna också, för då kan vi se nån eller några i helgen. Kanske de två sista, eller börja om från början och se alla sex om vädret är riktigt trist.

Nu är det lika bra att fixa lite thé och en smörgås innan programmet börjar. Ha en trevlig kväll!


   /Julia

Av Julia - 18 november 2010 13:30


  


i morse var det lite vitt på marken igen, men det mesta är borta nu. Det är grått och trist ute, ganska kyligt också. Termometern har stannat på +3,7 grader. Solen lyser endast med sin frånvaro.


Oj så gott jag har sovit inatt. Jag gick till sängs vid 9-tiden och var jättetrött. Somnade förmodligen nästan genast och sov gott till klockan var lite över 8. Att jag sover 10 timmar i sträck är mycket ovanligt, men jisses så skönt det var att vakna utsövd efter flera nätters dålig sömn. 

Smulan och Amanda var nog lika trötta som matte, för de sov i sängen hela natten. 


Min dag började rätt mycket senare än vanligt, men det gör ju inget när jag inte har några tider att passa. Att jag åt mina piller en halvtimma för sent gjorde säkert ingenting. Jag skjuter lite på tiderna under resten av dagen bara.


Jag sitter och lyssnar på    för säkert 3:e eller 4:e gången.

Jag tycker mycket om Jan Guillou's böcker, det har jag sagt tidigare. Denna är en av det bästa i serien om Carl Gustaf Gilbert Hamilton och där han "återuppstår" efter sin lyckade och smått sensationella rymning i boken En medborgare höjd över varje misstanke.


   /Julia


Av Julia - 17 november 2010 09:00


 


...temperaturen har sjunkit under nollan igen och det har varit nattfrost. Nu visar termometern +1,9 grader.


Jag hade en orolig natt. Jag vaknade runt midnatt av att mitt trygghetslarm lät, det var jamisarna som lyckats trampa på "rätt" knapp och larmet gick till hemtjänsten. Som tur var hände det inget med mig och hon skrattade gott när jag berättade hur det gick till, att det var nån av katterna som larmade.


Jag anade "ugglor i mossen" och undersökte varför de busade just där. Det gör dom aldrig annars.

Så jag lyfte upp larmboxen (som står på golvet under en fåtölj) och under den finns en vettskrämd liten musebus som genast tog till flykten tvärs över rummet och in under soffan med Smulan och Amanda galoperande efter.

Jaha... vad ska jag göra nu??? Jag kan ju inte kravla på golvet och rädda den stackaren. Jag satt en lång stund med en plastburk i handen för att se om den kom fram och jag skulle lyckas få in den i burken, men efter 30-40 minuter gav jag upp och gick och la mig ingen. 


Jag hittade kraken i morse mitt på golvet, död men hel denna gången.

  

Jag tyckte synd om den, men det var skönt att hitta den så den inte ligger under soffan eller nån annanstans där jag inte hittar den till fredag, då maken kunde leta efter den.


Jag är rätt så trött efter nattens äventyr. Förhoppningsvis har mössen flyttat nu. Amanda och Smulan har ju tagit två den senaste veckan. Jag vill inte vakna av busiga katter som jagar levande möss inomhus. Det är i rastgården de får tag i dem, möss måste vara dumma som klättrar omkring där.


Nu ska jag äta frukost i lugn och ro utan andra möss än de i tyg som katterna har liggandes lite här och var.


   /Julia

Av Julia - 16 november 2010 08:22


  


...det är kyligare än det har varit +2,1 visar termometern. Solen skiner och det ser ut att bli en fin dag.


Jag hade svårt att somna igår kväll. Det gjorde inte så mycket, jag låg och lyssnade på bok i sällskap med Smulan och Amanda. Det är mysigt att ha Smulan liggande på min mage och Amanda under täcket tätt intill. Snart nog gick de och la sig i sin vanliga hög bredvid. Deras spinnande hördes, trots att jag lyssnade på boken, finns det bättre "musik" att somna till? Absolut inte.


Småfåglarna kvittrar intensivt denna morgon, de är också glada över det fina vädret, Smulan sitter i gavel fönstret och tittar på dem. Amanda kom nyss in från rastgården och solen känns i hennes mörkare fläckar. Hon är varm på dem.


Nu är det hög tid för frukost. Björn Skifs får stå för underhållningen. Han är gäst i Gomorron. Det är den artist som jag har gillat och njutit av i över 40 år.

Första gången var det 1969 han besökte vår skola och sjöng med sitt poppband Slam Creepers efter en "operation dagsverke", där vi jobbade en vanlig skoldag och samlade in pengar, för vad minns jag inte.


   /Julia

Av Julia - 15 november 2010 14:10


Vi läste för en stund sedan att vår bloggkompis 

  

  Gustav  

får komma hem från djursjukhuset efter att ha legat där sedan den 11/11 (Bilden har matte lånat från Gustavs sida).

Han har troligen ätit nåt ute där bäst före datumet har gått ut, han har fått dropp och börjat äta igen *klappar tassarna*

Vi hoppas att han är helt frisk och glad igen.


Dagens andra bild är på pippisarna utanför fönstret som ser till att vi har nåt kuligt att titta på.

 

De var många som åt av talgbollen och vissa av dem vara ganska kaxiga mot kompisarna som också ville ha.


Mjauis  /Smulan & Amanda  

Av Julia - 15 november 2010 08:23


  


...kan ni tänka er att all snö är borta  . Den har smält i det milda vädret i helgen. Härligt, det är milt idag också termometern visar 5,3 grader, men det regnar. Fast det gör ingenting. Så länge det bara är regn och inte snö som kommer från ovan är jag glad.

Snön är välkommen tillbaka strax före jul,1 dm är nog och stanna februari ut, men sen får det vara, men lämplig väder kan jag bara önska mig. Hoppas att det blir en snöfattig vinter i år.


Idag händer det inte mycket hos oss, jag ska bara lata mig. Lyssna på bok, se lite på TV4Fakta på förmiddagen. Spela mina spel på fejjan och läsa bloggar.


Men först äta frukost. Vi röjde lite i skafferiet och hittade en burk bortglömd honung. Den blir smaskens i mitt morgonthé.


   /Julia

Av Julia - 14 november 2010 16:30


  


Jag é arg   på matte!!!

   Se vad jag fångade inatt *pekar uppåt med tassen*

 Å VET ni vad matte gjorde med den gottaste biten???

Hon KASTADE BORT DEN  utan att fråga mig först!


Här är man ute mitt i natten och fångar musebus när de...

För att de inte ska äta upp huset för oss och vad gör min otacksamma matte???

Slänger bort den, jag ska nog äta upp HELA musebusen nästa gång, så den inte går till spillo. Dumma matte   


Mjauis  /en ARG Amanda-Bus  

Av Julia - 14 november 2010 08:45


 


...termometern visar +5,6 grader och de mesta av snön är borta.

Borta är också de äpplen som låg kvar på marken, dem har Bambi med familj mumsat i sig.


Det är lite grått, men det finns hopp om lite sol i de blåa bortom molnen. Enligt prognosen ska det bli växlande molnighet och inget regn. Skönt för maken, som ska promenera till bussen idag. NU tittar solen fram. Den ligger så lågt att jag måste dra ner rullgardinen mot verandan.


Det blir en lat söndag för oss, vi har gjort undan de få måsten vi hade igår. Så vi kommer nog bara se sista Wallander filmen som vi ännu inte har sett, Pyramiden.   Brandvägg såg vi i fredags kväll. Då har vi sett alla som Rolf Lassgård spelar Wallander i. För oss är han den riktiga Kurt Wallander. Som jag tidigare sagt är Krister Henriksson bra i rollen också, men inte riktigt lika bra som Rolf Lassgård. Han är Henning Mankell's val till tittelrollen till filmatiseringen av böckerna.


Amanda fångade en mus inatt, jag hittade resterna av den i morse. Bild kommer senare under dagen. Det är de senaste åren hon har ätit upp halva musen och lämnat resten till allmän beskådande mitt på golvet.


  /Julia 

Presentation


Mina (p)älsklingar
Smulan sitter upp och Amanda ligger ner.

Klockan är:

Klicka på tassen på olika ställen å se vad som händer!

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< November 2010 >>>

Dagens väder

MATA HAMSTERN! Klicka nånstans i bilden, så ramlar en matkula ner som den äter upp!

Fyrbenta vänner

Bloggvänner

Kattlek *fniss*

Fråga mig om du vill veta nåt :)

2 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

Tassa in å skriv en rad

Jag på "Fejjan"

Vänner som har hälsat på


Skapa flashcards