Hjulia, huller om buller

Alla inlägg under oktober 2010

Av Julia - 16 oktober 2010 09:50


 


...det är en kall morgon! Termometern visade -1,2 grader för ett par timmar sedan, nu visar den +2,5. Det går åt rätt håll i alla fall. Solen skiner för allt vad den är värd, det är en härlig höstmorgon!


Gårdagens bästa nyhet var att

  

Suffen har fått lämna Valla Djurklinik!

Förhoppningsvis för gott. Han har fått ny antibiotika och varit duktig och kissat själv natten till igår och på förmiddagen, veterinären tyckte att han kunde komma hem till sin älskade husse och "storebror" Sippo på eftermiddan. De får hålla honom under uppsikt, se till att han äter och dricker och det viktigaste att han kissar ordentligt!. 


Vi håller tummar och tassar att allt blir bra och de får en härlig helg tillsammans!


   /Julia

Av Julia - 15 oktober 2010 07:37


  


...gårdagens blåst har avtagit, men temperaturen har sjunkit. Termometern visar just nu 2,2 grader och solen är på väg upp. Förhoppningsvis blir det en vacker höstdag. Enligt meteorologen lär det bli runt 7 grader och soligt under dagen.


Äntligen är det fredag. Veckan har gått fort, som vanligt. Vi väntar och längtar efter maken/husse. Han dyker upp vid ½6-tiden som vanligt.


Vi läste i Sippos blogg att Snuffe har kissat själv. Oj, så glada vi blev. Han har legat kvar på Valla Djurklinik under natten och vi väntar ivrigt på fler goda nyheter, för än är inte faran över tyvärr. Vi är många som håller tummar och tassar för att han ska bli helt frisk! Att få komma hem till husse och "storebror".


Min dag blir inte så olik mot vad den brukar vara. Jag ska städa lite, det vill säga sopa av golvet och damma. Annars bara träna och läsa. Se lite TV, kanske nån film, jag får se. Men allra först lite frukost. Mitt blodsocker var 6,1 i morse, helt normalt.


   /Julia

Av Julia - 14 oktober 2010 08:16


  


...termometern visar ändå 8,4 grader. Jag har sovit ganska bra, när jag väl hade somnat. Tankarna har gått till Snuffe, Sippo och deras husse. Som kattägare vet jag hur dåligt deras husse mår. Att inte ha pengar till Snuffes vård är mycket stressande. 

Men tack vare andra djurägares hjälp verkar det komma in pengar till Snuffes stödkonto. Förhoppningsvis har vi, bloggvänner startat en liten lavin. Även min lilla blogg har fått fler besökare än vanligt. Jag hoppas att de nya läsarna är generösa och ger en slant till veterinär kostnaden, dessutom sprider husses rop på hjälp vidare till sina läsare


Jag vet att snöbollen är i rullning, låt den rulla och hjälpa

  

denne gulliga katt att överleva.


Jag ska inte göra något speciellt idag. Träna som vanligt, fortsätta att läsa och hålla tummarna för att allt löser sig till det bästa för Snuffe och hans husse och "storebror"  Sippo.


   /Julia


Av Julia - 13 oktober 2010 16:15


  


Snuffe behöver hjälp, er hjälp!

Hans försäkringspengar är slut, hans husse är fattig. Inte ska denne vackra kisse behöva dö bara 3 år gammal för att husse inte har pengar till hans vård???


Snälla om du har en liten slant över sänd den till 

hans husse, så Snuffe får den vård han behöver på Valla Djurklinik.


Bidraget skickar du till Snuffes Stödkonto och det är bråttom

Tack för din hjälp!


SWEDBANK 8327 9 914 990 812-2




Av Julia - 13 oktober 2010 08:27


  


...idag visar termometern 5,4 grader och solen har gått upp också. Det blev en fin höstdag igår med ganska mycket sol, men blåsigt. Idag verkar det inte blåsa lika mycket, vi får se hur det blir senare på dagen.


Jag har fortsatt läsningen med stor iver. Är snart halvvägs på bok nr 2. Annars händer det inte så mycket hos oss.


Vi är oroliga över lille Snuffe    som har problem med kisseriet igen. Den här gången är det infektion säger vettisen, läste vi som svar på en kommentar i bloggen.

Hoppas att den nya medicinen hjälper. Vi kan inte annat än tänka på dem och be SkaparKatten att hjälpa Snuffe att bli frisk igen.

Hans husse är utom sig av oro. Vi lider med honom. Att vara orolig och hjälplös över en sjuk familjemedlem är otroligt påfrestande. "Storebor" Sippo är säkert lika orolig, han känner ju att varken husse eller Snuffe mår bra just nu.


Det är den 13:de idag, det brukar vara dagar. Hoppas att även denna dag blir en riktigt bra dag för alla.


Mitt i allt elände fick vi skratta lite igår. Söta Nea's matte berättade om hur det går med deras nya lille rödtott.  Det går tydligen bra, de lekte med varandra igår. Snart tvättar Nea öronen på rödtotten och spinner godnattsagor. Vi hoppas att de blir lika goda vänner som Smulan och Amanda inom kort. 


   /Julia

Av Julia - 12 oktober 2010 17:45



Snuffe


  

Bilden är lånad av Snuffes husse!


...Snuffe har blivit dålig igen, så om du har en slant över skicka den till hans veterinärkostnader. Kontonummret finns i blogginlägget.


Låt oss hjälpas åt igen, så han får bli frisk! 


Mjauis    /Amanda-Bus

Av Julia - 12 oktober 2010 08:45


  


...termometern visar 7,4 grader, men det blåser rätt mycket. Jag somnade så fort jag la huvudet på kudden igår, jag var jättetrött och att ha sovit dåligt natten innan, var det inte konstigt. Jag har sovit gott och vaknade utvilad, men stel vid ½8, men stelheten råder min dagliga träning bot på.


Idag ska jag fortsätta på bok nr 2 om Ayla, Hästarnas Dal. Som jag sa, var det länge sedan jag läste böckerna och det var lika spännande som förr, nästan.

Jag vet ju handlingen, men har glömt mycket av detaljerna.


Jag läser, men inser fördelarna med att lyssna på en bok. Då har jag möjlighet att göra annat också, medan jag lyssnar. 

Jag sökte på nätet efter ljudböckerna, jag visste att de borde finnas även om jag har missat dem. Jag gick till Amazon.com/uk, där har jag handlat tidigare och trodde att om böckerna finns, så kan jag hitta dem säkert där, eller få tips på var jag hittar dem, att de är på engelska gör absolut ingenting. Sagt och gjort, visst finns de, men dem får jag önska mig som julklapp.

Ljudböcker kostar ju en del och eftersom jag gärna vill ha dem på Mp3-filer helst (=hela boken på en cd) är de svårare att hitta, men de finns och jag har nåt att önska till jul.


Nu ska jag försöka få i mig lite mat. Théet har dragit färdigt och jag behöver rosta 2 brödskivor och frukosten är klar. 


   /Julia

Av Julia - 11 oktober 2010 07:30


  


...gryning och 2,3 grader, kyligt med andra ord. Hur vädret blir framåt dagen återstår att se. Det verkar lovande dock, inga moln direkt i sikte, så vi får nog se lite av solen idag med.

Jag hade svårt att somna igår, sovit lite sådär, haft lite ont. Jag är nog lite förkyld också, för jag är lite snorig. Jag nös flera gånger, så något är på gång. Det var länge sedan jag var förkyld, inte äns en liten vårförkylning har jag haft, nu kommer den väl. Hoppas att den går över fort. Jag känner mig inte dålig (än) i alla fall. Har ingen feber heller som tur är.


Smulan har varit bäbis och jagat svans flera gånger i helgen, hon får såna ryck ibland. Otroligt, hon är ju 10 år gammal, vi bara tittar på henne och skrattar. Sånt gör ju bara kattungar inte mogna kattdamer, men det struntar hon i. Hon sitter på golvet och tvättar sig och ser väl svanstippen röra sig i ögonvrån och jakten är i full gång, hon ser så rolig ut när hon försöker få fatt i den. Hon håller inte på många sekunder, men det hörs vad hon håller på med och Amanda sitter storögd och tittar på.


Vi har läst att Nea the Cat, en bloggkompis har fått en liten rödtott till lillebror igår.

Hoppas att de kommer att gilla varandra snart som Smulan och Amanda gör och många andra bloggkompisar. Grabbarna Stationskatterna är ju tre, Sippo har ju Snuffe. Det är bra att ha en kattkompis förutom matte och husse.


Ja, vi får läsa hur det går. Lite morr och fräs måste man räkna med i början. Han är ju liten, bara Nea får lära känna honom blir det säkert jättebra.


Nu är mitt thé färdig, det är hög tid att få i sig lite frukost.


   /Julia

Presentation


Mina (p)älsklingar
Smulan sitter upp och Amanda ligger ner.

Klockan är:

Klicka på tassen på olika ställen å se vad som händer!

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Dagens väder

MATA HAMSTERN! Klicka nånstans i bilden, så ramlar en matkula ner som den äter upp!

Fyrbenta vänner

Bloggvänner

Kattlek *fniss*

Fråga mig om du vill veta nåt :)

2 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

Tassa in å skriv en rad

Jag på "Fejjan"

Vänner som har hälsat på


Skapa flashcards