Hjulia, huller om buller

Alla inlägg under september 2010

Av Julia - 20 september 2010 08:15


  


...jag orkade inte med nån valvaka, utan vaknade med beskedet att regeringen sitter kvar och Sverige Demokraterna blir den vågmästare de hoppades på.  Bedrövligt, men Svenska folket har sagt sitt  . Det är bara att hoppas att det inte blir nån vågmästarroll för SD, men hur alliansen kommer att kunna regera utan majoritet har jag ingen aning om. Vi hade velat se en regeringsskifte, men så blev det inte, tyvärr. S gjorde ett bedrövligt val. Så här lite stöd har inte S haft sedan 1800-kallt.  Nog om det. Det är bara vänta och se vad som händer.


Det är mulet och termometern visar 9,7 grader än så länge. Prognosen för dagen är växlande molnighet och runt 14 grader. Vi får väl se om vi slipper regnet och åskan idag. Det har ju regnat och åskat hela helgen av och till.

Nu är det dags för frukost och morgonens mediciner. 


   /Julia

Av Julia - 19 september 2010 08:44


  


...det spela ingen roll vad man röstar på (jo, visserligen, men det handlar inte om vilket val du gör) bara du går och GÖR det! Det är viktigt, även om du röstar blankt, så visar du ditt intresse och talar om att i detta val fanns det inget parti som får din röst, men du vill visa att du vill delta i valet.


Spännande väntan idag för att få se hur Svenska folket vill ha det de kommande 4 åren och vem/vilka som får förtroendet att regera landet. 


Vi hade röstat i början av september och gör inte om det, men om någon vill ändra, ångra sin redan avgivna röst, så går det bra att göra det idag. Det är dagens röst som gäller oavsett om man har röstat tidigare eller ej.


Så vänner gå och rösta idag!



   /Julia

Av Julia - 18 september 2010 09:30


  


...skönt efter flera dagars regn, men det finns gråa regn moln ganska nära så solen lär inte bli långvarig. Dessutom har de spått regn idag också. Termometern visar 12,3 grader.

Hoppas att vi kan komma ut en liten sväng i alla fall innan regnet kommer.

Annars händer väl inte så mycket hos oss alls. Jag är lite trött på all val-tjat, vi hade ju röstat redan, men nu är det spännande om det blir regeringsskifte (som vi hoppas på) eller ej. I morgon kväll får vi se hur det har gått.


Så här dagen före valet lovar de flesta partier guld och gröna skogar. Men jag som sjukpensionär med den lägsta ersättningen, har inte sett många löv av skogarna under den gångna valperioden. Det jag har märkt är alla indragningar på vård och omsorg för många behövande. Prisökningar på mycket och jag kan förstå att vissa inte har råd att lösa ut de mediciner som de så väl behöver.

Visst finns det högkostnadsskydd, men innan man kommer så långt har man betalat 1.800:- och medicinernas pris dalar allt efter som man kommer till gränsen.

Jag kommer inte upp till gränsen (mina mediciner kostar ca 1.700:- per år), men skillnaden är stor (runt 300:-) mellan första och sista köpet.


Ja, ja... resultatet av Svenska folkets val får vi se imorrn kväll. Ha en trevlig lördag!


   /Julia

Av Julia - 16 september 2010 08:30


  


...regnet det bara öser ner   ... Termometern visar 13,0 grader och hela  himlen är jämngrå, utan den allra minsta blå glugg.

Tur att jag inte har några "ute måsten". Fast det har jag i och för sig sällan, men sitta en stund på verandan och läsa är skönt. Jag får göra det inomhus. Annars är mina dagar rätt lika. Jag har inte så många avbrott i veckorna längre. I början hade jag en sjukgymnast på besök en gång i veckan, det första året efter jag blev sjuk, sedan 2 gånger i månaden, nu en gång var annan - var tredje månad. Jag behöver inte deras hjälp lika mycket som då. Jag fixar min träning utmärkt själv. Framstegen är inte lika markanta, men jag knegar på ändå. Något lite till vill jag bli bättre, men jag inser att jag hade tur i oturen. Jag har "huvudet"  i behåll i alla fall, jag drabbades inte mentalt, bara motoriskt och det har jag lärt mig att leva med.


Nu är det dags för lite frukost. Idag blir det thé och smörgås, som vanligt. Det är bara påläggen som skiftar efter smak och humör.


   /Julia 

Av Julia - 15 september 2010 08:02


  


...och regnet lär fortsätta fram till eftermiddagen  .  Temperaturen är dock trevliga 14,5 grader och det är vindstilla (just nu, i alla fall). Chanserna att se solen idag också verkar små, tyvärr.  De spår mulet och nya regnväder för de närmaste dagarna.

Min dag är lika enformig som vanligt. Lite bok, lite korsord, lite TV och fejjan. Träningen, ett måste varje dag, tar jag under hela dagen, lite i taget för att undvika träningsvärk.

Först självklart min vanliga frukost. Thé och rostad fullkorns bröd.

Ha en trevlig onsdag!

   /Julia

Av Julia - 14 september 2010 12:25


  


...nu har jag sett filmen, en tragisk men hoppfull historia.

  

Himmel så mycket elände den stackaren har fått gå igenom. 

Våldtagen flera gånger av fadern och en mor som skyller allt på henne, att det är hennes fel att modern är så olycklig, därför gör modern allt för att förstöra livet för Presious.

Samtidigt är det en hoppfull historia, man ser henne växa, få självförtroende och hjälp från utomstående människor. En lärare, en socialassistent, sjukvårdspersonal och klasskamrater bland annat.


En klart sevärd film!


   /Julia

Av Julia - 14 september 2010 09:13


  


...lite kyligt, 8,9 grader, men solen   skiner!!! Just nu i alla fall. Regnet upphörde igår kväll, så jag slapp att ha en blöt katt i sängen.


Jag lovade att visa en bild på Smulan när hon tar sig en tupplur i fruktskålen.

   Hon får precis plats i den, när den är tom. Om den inte är det, petar hon gärna ut frukten för att få plats att sova där. Det enda som hon inte rör är bananer, dom är läbbiga och luktar urk tycker hon. 


Jag ska försöka att se filmen idag, för jag är nyfiken och vill veta om den är så bra som kritikerna säger, men jag tror det. Jag berättar mer när jag har sett den.


   /Julia

Av Julia - 13 september 2010 19:10


  


...regnet har vräkt ner hela långa dagen och det regnar fortfarande. Amanda har jag fått torka flera gånger efter äventyr i hällregnet. Jag fattar inte att hon alls vill gå ut i detta väder. Hade jag blötit ner henne lika mycket, hade hon inte blivit glad, men ut och bli blöt frivilligt går jättebra. Knaskatt!

Det gäller att ha en handduk till hands bredvid sängen om hon får för sig att gå ut och det regnar inatt.


Jag har egentligen inte gjort nåt speciellt, bara fastnat med en av de ljudböcker som vi lånade på biblioteket   så jag har inte hunnit se filmen än och nu är det för sent, för jag vill se annat på TV. Så jag hinner inte med filmen idag.  Äsch det är en dag imorrn också.


Ha en trevlig kväll!

   /Julia

Presentation


Mina (p)älsklingar
Smulan sitter upp och Amanda ligger ner.

Klockan är:

Klicka på tassen på olika ställen å se vad som händer!

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16
17
18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Dagens väder

MATA HAMSTERN! Klicka nånstans i bilden, så ramlar en matkula ner som den äter upp!

Fyrbenta vänner

Bloggvänner

Kattlek *fniss*

Fråga mig om du vill veta nåt :)

2 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

Tassa in å skriv en rad

Jag på "Fejjan"

Vänner som har hälsat på


Skapa flashcards