Hjulia, huller om buller

Alla inlägg under augusti 2010

Av Julia - 14 augusti 2010 08:03


  


...soligt och varmt, termometern visar redan 19,9 grader. Det är kvavt också, undrar om det blir lite regn idag.


Vi är ensamma, men maken dyker upp under förmiddan. Han berättade att ringen blev jättefin, när han ringde igår eftermiddag och självklart har han den med sig. Jag är så nyfiken. Bild kommer.

Jag är också nyfiken på hur han och kompisen hade det, om jag känner dem rätt lär de ha tagit ett några öl och pratat, sett lte sport på TV. De är lika gamla, har varit kompisar i många år och trivs tillsammans. Jag får höra när han dyker upp.


Nu är det hög tid för frukost. 

   /Julia

Av Julia - 13 augusti 2010 07:22


  


...fredag den 13:de, mina lyckodagar   . För många tvärt om.

Dessa "olycksdagar" brukar hända kuliga saker för mig. På den gamla tiden, i skolan var jag nog ganska ensam om att gilla tentor fredag den 13:de. Visserligen hade jag bra betyg, men det gick extra bra dessa dagar.


Idag hämtar maken min nya vigselring, som ersätter den som jag förlorade. Jätteroligt.


Så idag ska maken åka en sväng till stan, sedan till Spånga och stanna kvar till imorrn. Han ska träffa en kompis ikväll och jag tycker att det är onödigt att han ska stressa, jag vill att han ska ha roligt! Han kommer tillbaka imorrn fm.


Ha en härlig fredag, men om du betraktar dagen som olycksdag   :


   /Julia

Av Julia - 12 augusti 2010 20:16


  


...en snabbis bara.

Maken har varit duktig idag också. Han bytte den gamla hösnätet på verandagrinden mot en ny sort med mindre fyrkantiga maskor i rostfritt, så nu är verandan enhetlig efter ombyggnaden.

 Det blev jätte snyggt. Det bästa är att småfåglarna inte kan komma igenom de små hålen.

Vilket hände nångon gång ibland med hönsnätet. De kunde precis komma igenom vissa av öglorna. När det hände var det full cirkus om jamisarna råkade vara där ute. Fast det hände ytterst sällan och i så fall då på vintern. 


Nu är det tryggt och klättervänlgt på alla ytor utomhus. För ibland så kan det hända att någon av den provar lite bara för att se om det är roligare högst upp, speciellt Amanda.


Natti, natti!


 

/Julia

Av Julia - 12 augusti 2010 09:15


  


...det är visserligen mulet men en varm morgon. Vår termometer visar 19,7 grader. Det känns lite kvavt, risk för åska???


Vi har sovit gott och länge, till och med jag sov tills klockan var lite över 8. Maken gick upp lagom till jag var klar i badrummet.

Frukosten är på gång, hör och häpna! Vi ska dricka  kaffe    för en gång skull. Det händer inte många gånger per år. Vi är definitivt thé drickare och ganska kräsna sådana, men nån gång dricker vi kaffe också.


Vi har inga måsten idag heller. Skönt.

Igår fixade maken en liten hylla för laddningsboxen till min elrulle. Elkontakten gjorden han i samband med ny utebelysning i höstas.

Elrullstolen står ju ute på verandan och sladdarna till laddaren är inte så långa, men med nya kontakter och hyllan är det perfekt. Vi slipper den extra förlängningssladden. Han är så händig, min älskade "gubbe".


Sedan gick större delen av dagen med TV och sim EM. Det lär bli så idag också. 


Vi såg även en film 

  

De trevliga Poliserna i Strömstad fick svara för kvällens underhållning.



   /Julia

Av Julia - 11 augusti 2010 08:00


  


...till en mulen och kylig onsdag, terometern visar bara 13,7 grader än så länge.


Musebusen vi köpte igår blev snabbt poppis, men när husse har fått krypa under möblerna ett X antal gånger la vi undan den för kvällen.

Den är jätterolig när den rör sig, men inte alls lika kul när den är still. En stor del av kvällen tillbringade jag dubbelvikt i rullstolen och drog i musens svans för att roa jamisarna.


Bild på nya torrisautomaten kommer, bara vi har fyllt den ordentligt och ställt den på sin rätta plats. Jag tog i och för sig en dålig bild när maken hade diskat den och fyllt på den lite på prov.    Som ni ser är den blå och genomskinlig upptill. Den genomskinliga delen är vändbar och kan användas även för vatten. Då är öppningen mot den blåa behållaren mindre än nu när det används för torrisar. 


Jag får lida lite efter våra utflykter, jag har lite ont idag, men det går över. 

Idag kommer vi inte göra många knop. Bara vara och göra vad som faller oss in. Men förmodligen blir det inte så mycket gjort. Se nån film, lyssna på nån bok. Fast jag tror att jag ska läsa lite nya bloggar som jag har hittat. Jag får se.


Jag har satt på théet. Jag behöver lite frukost känner jag. Maken får sova så länge han vill. Han har ju semester, men himmel så fort dagarna rusar. Vi är redag inne på mitten av hans andra semestervecka. Han är ledig hela augusti, så han har ju en hel del kvar, men visst går tiden fort när man har roligt.


   /Julia

Av Julia - 10 augusti 2010 18:04


  


...hemma igen efter vår utflykt. Vi fick tag på allt vi behövde och lite till   


Inte kan man köpa en mus bara till datorn

Smulan och Amanda måste ju också få en!!! 

Ett stort tack Stationskatterna för påpekandet i morgonens kommentar!

   Min är rödrandig och deras syns framför deras "Temptation's"

En lurig liten filur, för när man drar i svansen, får den liv och kutar runt på golvet. En klar succe för dem båda! Matte visste väl att de ville ha en sån!


De fick en ny torrisautomat också. Bild på den kommer vid tillfälle. Den rymmer mycket mera torrisar än den gamla. Bättre än en vanlig skål, tycker jag.


Annars köpte vi mat och liiite godis, fast egentligen ska varken jag eller maken äta det   . Nu ska vi äta lite och sedan tar jag en vända ut på fejjan för att kolla mina spel. Sedan blir det nog en DVD. Maken får välja.


   /Julia

Av Julia - 10 augusti 2010 07:42


  


...igår kom åskskurarna flera gånger under dagen. Regnet vräkte ner stundtals. Det kom ca 20 mm under dagen. Självklart är jag urloggad när åskan går. Många vänners modem har blivit förstörd av åskan och jag vill inte riskera att mitt går sönder också.


Vi bestämde igår att åka och handla lite på eftermiddagen idag. Färdtjänsten är beställd till 14:00 och vi ska åka till vår närmaste köpcentrum, där vi trivs med affärerna och får tag i allt vi vill ha och behöver.

Vi har två specifika ärenden. Jag behöver en ny mus till datorn, den gamla verkar ha gjort sitt. Utsliten efter dryga två års daglig användning. Sedan behöver vi lite mat och basvaror. Kattsand bland annat.


Till dess får det bli morgonens nyhetetssändningar och lite spel på fejjan med Jan Guillou's Ingen mans Land uppläst av Tomas Bolme i bakgrunden.

Men först frukost, det vill säga thé och mackor.


    /Julia

Av Julia - 9 augusti 2010 08:30


  

...mulet och regnet hänger i luften. Termometern visar 19,6 grader. Prognosen är ju regn skurar på många håll i landet. Det är ganska kvalmigt och luftfuktigheten är hög.

Det stör oss inte nämnvärt, vi har massor med kul saker att göra inomhus om det regnar. 


Jag kände mig så taskig igår, en granne ville att jag skulle förbeställa en taxi till dem och jag nekade.

Visst, självklart lånar jag ut telefonen om någon bevöver, det är inga problem, men jag ville inte ta ansvar för en taxi som skulle komma 06:30 dagen därpå. Det är svårt att hitta hit om man inte vet var det ligger och förare ringer om närmare vägbeskrivning när dom ska hämta någon. Det gör både taxi och färdtjänsten.

Varken maken eller jag ville vara tvungen att gå upp strax efter 6 bara för grannens taxi ringer och frågar efter vägbeskrivning.

De har mobiltelefon, varför ringer de inte själva i så fall??? De har aldrig tidigare bett om hjälp, varför igår??? Vi förstog inte riktigt vitsen med deras begäran. Jag tyckte att det var lite för mycket att be om. Var jag elak som nekade? Tror inte det.


      /Julia

Presentation


Mina (p)älsklingar
Smulan sitter upp och Amanda ligger ner.

Klockan är:

Klicka på tassen på olika ställen å se vad som händer!

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Dagens väder

MATA HAMSTERN! Klicka nånstans i bilden, så ramlar en matkula ner som den äter upp!

Fyrbenta vänner

Bloggvänner

Kattlek *fniss*

Fråga mig om du vill veta nåt :)

2 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

Tassa in å skriv en rad

Jag på "Fejjan"

Vänner som har hälsat på


Ovido - Quiz & Flashcards