Hjulia, huller om buller

Alla inlägg under juli 2010

Av Julia - 9 juli 2010 08:45


  


...strålande sol och varmt redan. Termometern visar 22,0 grader   . Det kommer att bli ännu en het sommardag. Jisses vad jag längtar efter regn.


Annars är fredagar dagen då vi går i väntans tider. Vi väntar och längtar efter maken - husse. Han lär dyka upp runt ½ 6 som vanligt. Det är roligt, jamisarna längtar också. Om jag framåt eftermiddan säger att husse kommer snart, rusar dom runt ömsom till fönstret och ut på verandan. De piper lite och är ivriga. Oftast är det dom som ser honom på avstånd och berättar att de äntligen ser honom komma!


Jag sov inte särskillt bra inatt. Det var aldeles för varmt, det var troligen en så kallad tropisk natt med temperatur över 20 grader. Visst hjälper det med att ha sovrumsfönstret på vid gavel på natten, men det var varmt inatt!


Nu ska jag äta min frukost, sedan titta på dagens avsnitt av "the fat doctor".


    /Julia

Av Julia - 8 juli 2010 06:49


  


...soligt, lite blåst och klart några grader svalare 18,7 visar termometern just nu. Inte så mycket, men dock svalare. Jag passade på att öppna ytterdörrn mot verandan för att det ska blåsa igenom och kyla ner inomhus. Igår kväll var det 27 grader i huset, något svalare i sovrummet, ca 24,9. Där inne sjunker temperaturen snabbt under natten, tack vare det vidöppna fönstret, vilket är underbart. Det är så jag nästan fryser framåt morgonen, men bara nästan. Härligt!


Det hände inget speciellt igår. Jag var bara lat och det var skönt att inte måste göra något. Jag spelade mina spel och TVn var på i bakgrunden. 

Jag har några program som jag gärna ser på. Det finns flera matlagnigsprogram jag gillar.


Masterchef, Rosemary Schragers kockskola till exempel, sen brukar jag även se ett engelsk program om överviktiga.

Inte lite överviktiga som jag, utan människor med riktig matmissbruk och vikt långt över 100 kilo.

Igår handlade den om en kvinna som var 158cm lång och vägde 99 kilo. Hon åt enorma mängder mat till varje mål. Vad sägs om 10 engelska korvar stekta i massor med fett och 4-5 skivor vitt bröd till och det var bara till frukosten.

Jag skulle inte få i mig 10 såna korvar på en vecka ens om jag var dum nog att försöka.

Dessutom åt hon massor med godis, det mesta i smyg, satt i stort sett stilla, för hon orkade inget, men det var inte det värsta som dom visade i tidigare program.


Män och kvinnor som väger en bra bit över 200 kilo. Otroligt. Det är skönt att vissa av dem kan få hjälp.

Det finns en klinik som är specialister på att hjälpa dem.  Många av dem går ner till nästan normal vikt efter operation och de överskottshud som blir resultatet av bantningen tas också bort senare.

En kvinna hade gått ner drygt 100 kilo och fick ca 10 kilo hud borttagen efteråt. Hon var enorm tacksam och lycklig över sitt nya jag. 


Men det är inte så enkelt som det låter. Magsäcken "klipps till" att rymma ca 1dl. Tunntarmen kortas med ca 1 m. De måste ändra matvanor direkt.

Operationen är en sista utväg för dessa personer.


Det är lite kontroversiellt, många menar att det är onödigt att "slösa" skattepengar på dessa personer som nästan ätit sig till döds, men deras sjukvård kostar mer om de inte får hjälp. Av följdsjukdomar som fetman orsakar.


Ett bättre och sundare viktminskning får man se i Biggest Looser. Massor med motion och bra hälsosam mat i rätt kvantitet.


Oj, det blev ett långt inlägg om bara ett av programmen jag försöker följa.


Nu är det hög tid att äta för mig med, men det blir definitivt inga korvar. Det blir min vanliga med thé och rostade fullkornsbröd.


   /Julia

Av Julia - 6 juli 2010 08:41


  


...tisdag och varmt   idag med. Termometern visar redan dryga 20 grader. Det skulle bli svalare, men när???


Vi sov länge idag, jag vaknade strax före 8. Jag var inte uppe längre än jag brukar, men hade lite svårt att somna i värmen.

Det var nästan 26 grader  sovrummet. Jag trivs bäst när det är max 18 där inne, då sover jag skönast.

Ja, jag vet att jag har gnällt över värmen länge nu, men det är jobbigt för mig. undrar om det inte finns nån gammal fläkt efter mamma... Jag måste fråga maken, inte för att jag vet vart den skulle få plats, men det vore skönt med en.

Helst skulle jag vilja ha riktig luftkonditionering, en som fixade att kyla luften inomhus. Äsch, det är bara drömmar, det blir kallt snart nog ändå.


   /Julia 

Av Julia - 5 juli 2010 16:52


  


..jag lyckades fixa till det nya modemet. Så nu fungerar även min galma dator ute på nätet igen. Jag var frustrerad sist när den bara inte ville   . Varken med den nya som jag använde strax innan, eller det gamla modemet som jag har använt i 2 år   . Jag kunde ha kastat hela härligheten i golvet och hoppat på eländet (lite svårt i och för sig när man sitter i rullstol   ). Min gamla dator var bara tjurig och ville inte.

 

Jag gjorde rätt i att packa ihop den och göra nåt annat. För idag provade jag igen, lugn och med nya idéer. Först ville den inte, men jag avinstallerade båda programmen och började om på nytt. Och se nu gick det bra   . Så nu kan jag använda båda datorerna igen. Skönt!

Nu är jag glad och lite mallig över att jag lyckades få till det.


   /Julia

Av Julia - 5 juli 2010 07:23


  


...ny vecka, nya utmaningar. För min trognaste läsare och kommentator Tina och lille Aamor en häftig Shih Tzuh kille, är det sista arbetsveckan innan semestern. Det har i alla fall Aamor sett fram emot, att få rå om matte och vara med henne heeela dagarna.


Maken jobbar månaden ut innan det är hans (vår) tur. Han är ledig under hela augusti. Vi har inga direkta planer, men vi hittar säkert på nåt roligt. 


Vädret är fint och soligt idag också. Termometern visar 21,7 grader, så det lär bli varmt idag med.

Jag ser fram emot att det blir lite svalare, som de utlovade senare i veckan.

Nu har mitt thé dragit färdigt, bäst att fixa några smörgåsar till frukost.


 

/Julia

Av Julia - 4 juli 2010 08:00


  

...ännu en morgon med dryga 20 grader, termometern visar 21,7 redan och klockan är knappt 8 än.

Jag längtar efter regn. Maken var ute och vattnade igår kväll i nästan en timme. Vi har inte mycket odlingar alls, bara jordgubbar, hallon, vinbär och lite annat.


Det var så torrt att jorden dammar. För att inte tala om grusgångarna.

Det är egentligen bilförbud inne på området, men ibland måste folk köra närmare sina hus. När de har handla mycket, med byggmaterial och annat sort, mycket och skrymmande. Det märks att många har semester och flera fixar med sina hus och tomter.


Vår närmaste grannar sliter med sin trädgård sen de köpte huset. Deras tomt har genomgått en enorm förvandling. Jag tror knappt att de har nån plätt utan att det växer nåt där. Ja, ja, de får göra som de vill, men jag skulle inte vilja ha det så. Speciellt inte nu. Även om vi skulle bli inbjudna till dem kommer jag inte fram med rullstolen på de smala gångarna de har.

De gånger vi har fikat, har vi alltid suttit hos oss. Inte för att det gör nåt, vi umgås inte så mycket.


Nu ska jag "put the kettle on" som engelsmännen säger och fixa frukost. 


   /Julia

Av Julia - 3 juli 2010 19:05


  


...min gamla dator har fått fnatt tror jag   . Jag försökte att koppla in det nya modemet och det gick bra till en början... Jag uppdaterade allt som måste uppdateras, den har ju inte varit använd på nästan en månad. Så självklart behövdes skyddsprogrammet hämta en del ny information.


Sedan kom turen till skrivaren. Då var jag tvungen att avsluta internet för usb ingångarna sitter för tätt så nåt måste bort. Instalationen gick bra, jag skrev ut några dokument. Sen när jag skulle koppla in internet igen, då fick den spader...

Den ville installera om drivrutinerna, men lyckades inte. Jag provade med den gamla, men det gick inte heller.

Efter ett par timmars svärande gav jag faktiskt upp. Stoppade ner den i väskan och kondolerade eländet, drog igen blixtlåset och jag tänker glömma bort den, i några dagar i alla fall. 


Nu ska vi stoppa i en dvd och titta på nåt kul. Det behöver vi båda. För när jag satt och svor över datorn, var maken ute och fixade lite till med min ramp, fick till staketet på ena sidan jätte fint! Bilder kommer. Ha en trevlig kväll!

Det tänker vi ha i sällskap med dessa engelska gentlemän!

 

Inspektör Jones och Kommisarie Barnaby.

Av Julia - 3 juli 2010 07:37


  


...idag vaknade jag av sviterna av vår utflykt. Jag har ont, är stel, inget roligt alls! Jag kan inte riktigt göra mina morgon övningar men maken sovande bredvid. Han behöver så väl få sova ut och jag vill absolut inte väcka honom. Jag har försökt att göra övningara sittande, men det är inte riktigt samma sak. Jag får göra dem när han har gått upp.


Ett fynd gjordes igår i alla fall i affären, de sålde kycklingslever jätte billigt. 10:- för ett paket med 450gr.

Vi är mycket förtjusta i lever, både kalv och kyckling, så raskt åkte 2 förpackningar ner i kundvagnen. Vi frös ett av dem och den andra skall bli vår middag. Jag ska göra en gryta på dem med lök och apelsin... Smaskens.


Idag har vi inga måsten, vädret lär bli mycket varmt sa vädergubben igår, bortåt 27-30 grader. Jag tror honom för termometern visar redan 21,2 grader... PUST...

När det är så varmt håller jag mig inne, det är svalare. Jag ska nog skanna in en del av kattbilderna maken hade med sig. Kanske ta en sväng om det fläktar som det gör nu. Ett rejält åskväder längtar jag efter, så det blir bättre luft, inte kvavt som nu.


    /Julia

Presentation


Mina (p)älsklingar
Smulan sitter upp och Amanda ligger ner.

Klockan är:

Klicka på tassen på olika ställen å se vad som händer!

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6
7
8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Dagens väder

MATA HAMSTERN! Klicka nånstans i bilden, så ramlar en matkula ner som den äter upp!

Fyrbenta vänner

Bloggvänner

Kattlek *fniss*

Fråga mig om du vill veta nåt :)

2 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

Tassa in å skriv en rad

Jag på "Fejjan"

Vänner som har hälsat på


Ovido - Quiz & Flashcards