Hjulia, huller om buller

Direktlänk till inlägg 27 maj 2010

God kväll vänner...

Av Julia - 27 maj 2010 19:04


  
En kompis och jag pratade om inkompetenta läkare idag.


Vi båda har en del erfarenhet av saken tyvärr.

Hon fick penicillin av en, trots att hon sa till att hon var allergisk emot det. Det slutade med ilfart med ambulans till sjukhus. Som tur är gick det bra och hon fick inge bestående men och numera har hon ett skrivet intyg i sin plånbok som visar att hon inta tål penicillinet.


För mig var det inte lika illa, men ändå mycket sårande när jag fick läsa en kopia av min journal strax innan jag blev utskriven från sjukhuset, efter 12 veckor.

Så här var det:

Hon skrev i min journal att jag fortfarande (?) behövde hjälp med håret (tvätta, kamma och fläta/sätta upp den i hästsvans) 3 veckor efter jag blev sjuk, men skrev inget om hur långt mitt hår var (drygt ner till midjan, jag nästan satt på den utslagen).
Hon fick ändra i journalen genast. För
HUR skulle jag fläta håret med en hand??? Armen räckte inte till när jag skulle kamma håret. Jag talade om och visade att jag inte har resår i min högra arm, även om den fungerar för när armen var utsträckt var det ca 1 dm hår kvar!!! Jag kunde inte hålla emot med min vänstra hand, som på den tiden inte alls fungerade. Hon var en idiot och självklart fick hon ändra min journal!!!


Jag kunde fortsätta med fler incidenter från tiden mina föräldrar låg på sjukhus, men jag gör inte det.Jag är övertygad om att ni kan bidra med en uppsjö av samma sak.

 

Men varför minns man bättre dem, än de som var underbara, superduktiga och kunniga. Jag låg länge på sjukhus oc träffade många läkare, sjuksköterskor, sjukgymaster och arbetsterapeuter av båda könen. Det var bara några enstaka av dem som borde syssla med nåt annat än sjukvård.

 

Ha en trevlig torsdagskväll.

 

   /Julia 
ANNONS
 
Aamor & Tina

Aamor & Tina

27 maj 2010 23:17

Det är ju helt sjukt, klart att det inte gick att kamma så långt hår, knepigt skrivet av läkaren.
När jag skulle operera min rygg och då få duscha på morgonen innan operationen så visste inte nattsköterskan hur en duschvagn fungerade, jag kunde varken sitta eller stå så den var ett måste.
Hon tyckte att jag skulle försöka sitta men då blev jag irriterad ordentligt (jag sa det ett antal gånger)för har jag sagt att jag inte kan så kan jag inte så jag sa till henne att ta hit den så ska jag visa dig hur en sån fungerar så kan du till nästa gång!
Till sist gick det men det är ju sjukt att inte veta hur saker funkar när man jobbar i det men alla andra runt om var super bra.

Kramizar & Mjauisar

http://aamor.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Julia - 24 december 2012 07:23

    Jag önskar er alla en trevlig Julafton!     /Julia med familj ...

Av Julia - 23 december 2012 16:47


  Jul-Hälsningar från Julia!   Vill ni hälsa på så finns vår nya blogg här: http://hjuliahullerombuller.blogspot.se/ ...

Av Julia - 24 augusti 2011 09:37


...jag tackar er alla som besöker min blogg fortfarande trots att jag har flyttat hit. Några kommer varje dag i alla fall  .    Men nu har jag en oerhört viktigt budskap!        Vi måste hjälpas åt igen! Sprid bannern med budskapet om ...

Av Julia - 29 maj 2011 08:34


    Jag har flyttat!!!   hit     Välkommen! Glön inte att uppdatera om du har mig i din länklista!   /Julia                           ...

Av Julia - 27 maj 2011 19:42

      Jag har efter lång övervägande bytt bloggplats till Blogger. Bloggen kommer i strort sätt se ut som vanligt, men på en ny adress. Jag provar ett tag i alla fall. De har alla de typsnitten jag vill ha och en massa annat kul.   Denna...

Presentation


Mina (p)älsklingar
Smulan sitter upp och Amanda ligger ner.

Klockan är:

Klicka på tassen på olika ställen å se vad som händer!

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Dagens väder

MATA HAMSTERN! Klicka nånstans i bilden, så ramlar en matkula ner som den äter upp!

Fyrbenta vänner

Bloggvänner

Kattlek *fniss*

Fråga mig om du vill veta nåt :)

2 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

Tassa in å skriv en rad

Jag på "Fejjan"

Vänner som har hälsat på


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se